{{ message.message }}
{{ button.text }}

Emoties bij ongeboren baby

Een net geboren baby weet vaak al snel te herkennen of je blij bent of verdrietig. Onze 2 kids in ieder geval al wel... Maar zou een ongeboren baby dat al kunnen weten?

Afbeelding blog 'Emoties bij ongeboren baby' Achtergrond blur afbeelding

Zou een ongeboren baby al emoties herkennen? Je hoort vaak dat bijv. stress heel slecht is tijdens een zwangerschap. En ik ken voorbeelden van kinderen die ongewenst gedrag vertonen wat volgens deskundigen terug te leiden is op de zwangerschap, door ingrijpende sterfgevallen of iets dergelijks.

Weet iemand hier iets van? Ik ben er eigenlijk wel heel benieuwd naar!

Ik kan me nl. niet voorstellen dat een baby, ongeboren, iets niet kan wat een baby van een paar uur/ dagen oud heel goed kan.. Maar ik kan me vergissen...

Het is natuurlijk wel zo dat baby s zich ontzettend snel ontwikkelen..

Nu merk ik bijvoorbeeld dat de baby een knuffel van z'n grote broer en zus al heerlijk vindt. Dan kruipt hij/zij er echt helemaal tegenaan. Maar dat is natuurlijk weer lichamelijk contact, dus geen emotie. Maar blijkbaar voelt het al wel aan dat het lief bedoeld is?!
En nog zoiets, als ik in bad ga en water over m'n buik spetter, dan wordt dat dikke pret van binnen! Dan schut m'n hele buik :)

Maar om op emoties terug te komen, weet iemand of baby's die nog niet geboren zijn reageren op emoties? Of ze mogelijk al aanvoelen welke emotie de moeder ervaart, je hoort wel eens dat je je getroost voelt door je baby als je bijv. heel verdrietig bent, en je kindje schopt.

Maar dan nog, ik ben heel benieuwd of er iemand is die hier wat van kan zeggen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je