Snap
  • Zwanger
  • post

Emoties bij ongeboren baby

Een net geboren baby weet vaak al snel te herkennen of je blij bent of verdrietig. Onze 2 kids in ieder geval al wel... Maar zou een ongeboren baby dat al kunnen weten?

Zou een ongeboren baby al emoties herkennen? Je hoort vaak dat bijv. stress heel slecht is tijdens een zwangerschap. En ik ken voorbeelden van kinderen die ongewenst gedrag vertonen wat volgens deskundigen terug te leiden is op de zwangerschap, door ingrijpende sterfgevallen of iets dergelijks.

Weet iemand hier iets van? Ik ben er eigenlijk wel heel benieuwd naar!

Ik kan me nl. niet voorstellen dat een baby, ongeboren, iets niet kan wat een baby van een paar uur/ dagen oud heel goed kan.. Maar ik kan me vergissen...

Het is natuurlijk wel zo dat baby s zich ontzettend snel ontwikkelen..

Nu merk ik bijvoorbeeld dat de baby een knuffel van z'n grote broer en zus al heerlijk vindt. Dan kruipt hij/zij er echt helemaal tegenaan. Maar dat is natuurlijk weer lichamelijk contact, dus geen emotie. Maar blijkbaar voelt het al wel aan dat het lief bedoeld is?!
En nog zoiets, als ik in bad ga en water over m'n buik spetter, dan wordt dat dikke pret van binnen! Dan schut m'n hele buik :)

Maar om op emoties terug te komen, weet iemand of baby's die nog niet geboren zijn reageren op emoties? Of ze mogelijk al aanvoelen welke emotie de moeder ervaart, je hoort wel eens dat je je getroost voelt door je baby als je bijv. heel verdrietig bent, en je kindje schopt.

Maar dan nog, ik ben heel benieuwd of er iemand is die hier wat van kan zeggen!

9 jaar geleden

Beste Karlien, Jammer dat we in een atheïstische materialistische maatschappij wonen want het antwoord is zo eenduidig ja natuurlijk reageren ze op emoties van de moeder, vader en de directe omgeving. Sommige mensen denken hier dat een kind pas bij de geboorte een bewustzijn krijgen. Dat is natuurlijk absurd, het nog ongeboren kind is een wezen met een bewustzijn, die ook met haar moeder en vader kan communiceren alleen kunnen we dat niet horen als we er niet voor open staan. Een pas geboren baby herkent zijn moeder en vader en andere doordat het tijdens de zwangerschap dat geleerd heeft, net als emoties als afstoting en acceptatie, maar ook warmte en kou of de emoties van de ouders. Het kind wil vanaf de conceptie leren. Succes ermee.

10 jaar geleden

Ik denk net als nahsuusje dat ze vooral de emoties van mama meekrijgen.

10 jaar geleden

denk dat ze vooral de emoties van mama meekrijgen. Tijdens hoogzwanger zijn heb ik begrafenis van mn oma gehad (dank je wel kerk voor die mega oncomfortabele banken) waarbij ik natuurlijk moest huilen en nog eens dubbel vanwege hormonen! Ik heb me vanwege baby redelijk rustig gehouden op 1 moment na toen heb ik hysterisch zitten janken en ben daar na 3 minuten meteen mee opgehouden omdat kind lief ging protesteren en me keihard begon te trappen en te draaien. Dus denk wel dat ze dingen meekrijgen maar geloof niet dat ze daar veel van overhouden, hoewel dat natuurlijk anders is voor babys die in gewelddadige omgeving vaak worden blootgesteld tijdens de buikperiode

10 jaar geleden

tja... ik merk het wel als ik ongerust ben of nerveus, dat deze meer actief wordt, en bij beide zwangerschappen als ik een hand op de buik leg, kruipen ze ertegen aan... Ik las ergens ooit dat de baby je stemmingen kan proeven omdat het in het vruchtwater komt of zoiets? http://www.infotalia.com/nld/mama/zwangerschap/buikbaby_leven/invloed_detail.asp?id=2329 kun je er meer over lezen :) Ik probeer zoiezo wat minder te stressen maar soms moet het he :p