Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Elke dag is er eentje te veel

Ik ben over tijd. Gister was ik precies 40 weken zwanger. En ik was de hele dag zenuwachtig. Bij elk krampje en elk steekje vluchtte ik naar de beslotenheid van de wc om te beleven of het ging gebeuren. Maar er gebeurde niets, helemaal niets. Ik werd er gek van. Onrustig en opgefokt. Ik heb zelfs inwendig mijn kindje uitgescholden, ik schaam me er diep voor. Maar het frustreert me dat het zo lang blijft zitten, ik ben het wachten zat.

Bovendien ben ik een zwangere vrouw, dus de hormonen rechtvaardigen een heleboel. Ik denk dat iedere vrouw die ooit wel een zwanger is geweest, begrijpt wat een kwelling die laatste weken zijn. De weken voor de uitgerekende datum ben je toch je afspraken wat aan het afbouwen. De weken ná de uitgerekende datum al helemaal. Ik probeer me ook wel te vermaken. Heel huiselijk. Met haken, of puzzelen, extra uitgebreid koken, dat soort dingen.

Maar het begint te vervelen, het wordt een beetje eentonig. Daarnaast ben ik constant de hele dag in gedachten bezig met mijn kindje. Wanneer komt ze? Als ik nu boodschappeng ga doen, zullen de vliezen midden in de supermarkt breken? Wat voor kleur haar heeft ze? Op welke datum zullen we voortaan een verjaardag moeten vieren? De hele dag door. Ik word er zelf gewoon een beetje moe van, maar ik kan het niet stop zetten.

Ik ben zo ontzettend nieuwsgierig naar het kleine mensje in mijn buik. Ik wil dat het eruit komt. Ik wil het aanraken, aaien, liefkozen, liefhebben. Ik word gek van het wachten. Elke dag is er eentje te veel.

10 jaar geleden

Hallo allemaal, Kben vandaag 40+2 weken zwanger. En moet toegeven dat ik er zwaar doorheen zit. De bevalling mag van mij nu beginnen!!. Ik heb 3 cm ontsluiting en vanochtend me slijmprop verloren. Still waiting op mijn kleine jongen

10 jaar geleden

Ben met 41+5 bevallen. Vanaf de uitgerekende datum veel pijn in mijn rug en benen gehad. Met 41 weken ging de vk kijken hoe het ging daar beneden. kreeg te horen dat ik al 2cm ontsluiting had,dus maar even het vliesje losmaken en binnen 24 uur moest er wel wat gebeuren.Niet dus! Naar het zkh geweest de volgende dag 4cm ontsluiting weer wat losmaken daarbinnen. Na 24 uur nog niks!! Ik begrijp je frustratie heel goed. Gelukkig zijn die nacht de vliezen gebroken en is ze smorgens binnen 1 uur en 23 minuten geboren. Gezond en wel eindelijk tijd om te genieten.

11 jaar geleden

En??

11 jaar geleden

Ik heb de hele zwangerschap voor gelopen maar mijn dochter besloot te blijven zitten tot 41 weken. Inderdaad erg lang wachten. Nadat ik dacht als ze eruit wil dan komt ze wel ben ik samen met mijn vriend lekker de stad in gegaan om wat spulletjes voor de kleine te kopen, lekker lunchen en 's avonds begonnen de weeën om acht uur, om elf uur mocht ik naar het kraamhotel en om half drie is onze dochter geboren. Komt wel goed. Succes met de laatste loodjes, of ben je al bevallen???