{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eindelijk zwanger, maar waarom dan zo down?

Na anderhalf jaar proberen nu 16 weken zwanger. En de zwangerschap verloopt voorspoedig. Maar waarom voel ik me dan zo down?

Afbeelding blog 'Eindelijk zwanger, maar waarom dan zo down?' Achtergrond blur afbeelding

Soms weet ik niet wat ik met mezelf aan moet. Zo lang heb ik gewacht op het moment dat de test positief zou zijn. En eindelijk was het 12 weken geleden zover. Nu inmiddels 16 weken zwanger en ik heb nog geen enkel moment kunnen genieten. De echo's zijn mijn hoogtepuntjes in de zwangerschap, maar buiten die afspraken voel ik me helemaal niet zo stralend en heerlijk zwanger. 

Ik ben echt vreselijk moe. Ik was sowieso al chronisch vermoeid, maar nu is de vermoeidheid zo overheersend dat ik mijn werk niet heel goed meer doe en ook niet meer zo'n leuke moeder en vrouw ben momenteel. Ik ben nog altijd dagelijks misselijk en ik heb een speeksel productie waar je U tegen zegt. De hele dag loopt mijn mond vol speeksel, waar ik nog misselijker van wordt. Ik werk 32 uur, wat me vreselijk zwaar valt en daarnaast probeer ik nog energie op te brengen voor mijn gezin en huishouden. Dat laatste laat ik al weken verslonzen, waardoor ik me ook nog eens waardeloos voel. Want een zwangerschap is geen ziekte, ook ik moet het aankunnen om het allemaal te doen. Toch?

Fulltime werken, je huishouden bijhouden, je man en kind liefde en aandacht geven en daarnaast misschien ook nog een beetje tijd voor jezelf. Zo hoort het. Zo zie ik het bij andere zwangeren. Maar nee hoor, ik moet weer klagen. Mijn leven voelt nu als een constant elkaar opvolgend werken en slapen. En soms nog wat tijd met mijn gezin, als ik dan niet al in slaap ben gevallen.

Ik ben niet meer vrolijk. Ik voel me neerslachtig en wil het liefst gewoon met rust gelaten worden. In bed liggen, slapen en pas weer wakker worden als ik me beter voel. Niet meer zo letterlijk ziek van vermoeidheid.

Maar dat kan niet. Dus als ik op het werk ben doe ik vrolijk en laat ik niet merken hoe rot ik me voel. Thuis probeer ik niet constant een feeks te zijn en zodra het kan ga ik op bed. Zodat de dagen niet zo lang duren.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je