{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eindelijk, die buik is d'r!

'Ben jij zwanger?' vroeg de huisarts mij vanochtend. 'Wat leuk! Hoe lang al?' '31 weken,' antwoordde ik. 'Dat wist ik niet!' riep ze.

Afbeelding blog 'Eindelijk, die buik is d'r! '

Ze was overigens niet de enige die het eerst niet wist of zag. Met mijn 1.87 viel mijn buik de eerste maanden niet zo op. Mensen dachten hoogstens dat ik wat was aangekomen of die avond ervoor 'iets teveel gehaktballen had gegeten.' 

Ja, echt. 

Toen ik rond de twintig weken ook nog eens een tijd lang achter elkaar ziek was ( met dank aan longproblemen die gelukkig nu redelijk onder controle zijn), viel ik vooral af. Met als gevolg dat die buik helemaal niet zo zichtbaar was. 

'Wees blij dat ze niet de hele tijd aan je buik willen zitten', zei een eveneens zwangere vriendin nog die wel een - good for her - goede, grote buik had. Zat wat in. Hoe lief mensen het ook bedoelen, soms zit je als zwangere vrouw niet te wachten op mensen die je buik even willen aanraken. 

Maar hé, daar had ik geen last van. Ook niet tijdens mijn eerste zwangerschap trouwens. Ook in die periode begon die buik pas een beetje te tonen toen ik al ruim over de dertig weken was. 'Lekker joh, heb je ook niet zo'n enorme toeter', zei een andere vriendin toen. 

Dat bedoelde ze natuurlijk ook heel aardig, maar ergens vond ik 't jammer. Want hé, in winkels met zwangerschapskleding dachten ze dat ik shopte voor een vriendin en op een zwangerschapsbeurs werd ik amper aangesproken. 

Niet onoverkomelijk, maar ook weer niet heel gezellig. 

Maar eindelijk, eindelijk, eindelijk begint die buik te groeien. En eindelijk voel ik me niet alleen zwanger, maar zie je ook dat ik zwanger ben. Dat lag 'm echt niet alleen aan die goede ogen van de huisarts. Misschien toch nog eens op de valreep naar een zwangerschapsbeurs. Ik heb nog een paar weken. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je