{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eh, gefeliciteerd dan maar, denk ik?

Vervolg: Met een baby kun je toch niks?

Afbeelding blog 'Eh, gefeliciteerd dan maar, denk ik? '

๐— ๐—ถ๐—ท๐—ป ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ, ๐—ป๐˜‚ ๐—บ๐—ฎ๐—ป, ๐˜„๐—ฎ๐˜€ ๐—บ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—น๐—ถ๐—ท ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ผ๐—ป๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜„๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฒ ๐˜‡๐˜„๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ฝ. ๐——๐—ฎ๐˜ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ป๐—ฑ ๐—ถ๐—ธ ๐˜„๐—ฒ๐—น ๐—ต๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐—ณ๐—ถ๐—ท๐—ป! ๐—ช๐—ฒ ๐˜„๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐˜‚๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป 4 ๐—ท๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป, ๐—ป๐—ฎ ๐—ป๐—ฒ๐˜ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฎ๐˜ ๐˜๐˜„๐—ถ๐—ท๐—ณ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ผ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐—ต๐—ฎ๐—ฑ ๐˜๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป, ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐—น ๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐˜„๐—ฒ ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ถ๐—น๐—ฑ๐—ฒ๐—ป. ๐—ญ๐—ฒ๐—น๐—ณ ๐—ต๐—ฎ๐—ฑ ๐—ถ๐—ธ ๐—ป๐—ผ๐—ด๐—ฎ๐—น ๐—ด๐—ฒ๐—บ๐—ถ๐˜…๐˜๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ป๐˜€ ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜‡๐˜„๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ฝ ๐—ผ๐—บ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐˜๐—ฒ ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป. ๐—ฃ๐—ฎ๐˜€ ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐—ด ๐—ถ๐—ธ ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐—น๐˜‚๐—ธ๐—ธ๐—ถ๐—ด ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฒ๐—น ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ถ๐—ท.

Na de positieve testen belde ik als eerste mijn mam... Haar reactie vergeet ik nooit weer haha. Toen ik haar belde en zei "Niet schrikken mam, maar ik ben zwanger" bleef het eerst een hele tijd stil. En toen... "Ohhhh dat vind ik GEWELDIG ik word oma! Jaa ik snap dat het voor jou nog moeilijk is, maar ik vind het suuuper. En ik kan je helpen en het komt allemaal goed"Dat was zo lief vond ik. En daardoor voelde ik mij echt gesteund. Ze had ook echt nรฉt een week eerder tegen een vriendin gezegd dat ze zo graag oma wilde worden, maar dat het er vast nog niet in zat omdat m'n broertjes en ik nog studeerden. Haar wens werd dus toch vervult ;-)! 

Gelukkig kon ik de volgende dag in de middag al terecht bij de gynaecoloog in het umcg. Het gesprek begon met zijn woorden "eh, gefeliciteerd dan maar, denk ik?' Wat wel meteen een beetje het ijs brak :) 

Toen we op de echo al het hartje zagen kloppen en bleek dat ik ong 8 weken zwanger was moest ik heel hard huilen - -oeps- - Vervolgens bleek ook dat het spiraal niet meer helemaal goed zat, daardoor werkte hij dus minder... Bij het verwijderen was er nog de kans dat de zwangerschap afgebroken zou worden dus dat was nog spannend. 

Ik heb denk ik nog nooit in mijn leven zoveel emoties tegelijk gevoeld als op het moment na de echo en verwijderen van het spiraal. Geluk, verdriet, angst, blijdschap, verwondering, opluchting, bezorgdheid... Het was echt een soort wervelstorm. Alles kwam tegelijk. Ik heb er nog uitgeflapt "Oh nee, het moet er ook weer uit",  want ik zag toen al op tegen de bevalling... gelukkig reageerde iedereen heel aardig en stelden ze me gerust. 

Na de echo kregen we het samen over trouwen. Van mij hoefde het niet perse, maar zo wel dan ook NU want ik wilde dan niet hoogzwanger in mijn trouwkleren haha. 

Nou, mijn man heeft mij dus idd een paar dagen later ten huwelijk gevraagd (ik was net stront chagrijnig die dag dus hij kreeg mij maar moeilijk mee naar buiten waar hij het wilde vragen haha) 

Een maand later zijn we getrouwd op onze favoriete plekken in Groningen! Ook mijn vriendinnen hadden het nog voor elkaar gekregen om een vrijgezellenfeest te organiseren! En ik had de trouwkleding van mijn moeder aan die ik eerder al heel mooi vond :) En weer een maand later zijn we nog een keer 'nep' getrouwd in Hongarije! Ik paste nog nรฉt in de kleren. We hadden dus 2 trouwdagen wat dan weer een leuke bijkomstigjeid was van een internationaal koppel.

Na deze periode vol uiteenlopende emoties, kwam er voor mij persoonlijk een wat minder leuke tijd... 


๐‘Š๐‘œ๐‘Ÿ๐‘‘ ๐‘ฃ๐‘’๐‘Ÿ๐‘ฃ๐‘œ๐‘™๐‘”๐‘‘...Afbeelding blog 'Eh, gefeliciteerd dan maar, denk ik? '

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je