{{ message.message }}
{{ button.text }}

eerste echo even wachten nog

duurt nog 2 weken!!!

Afbeelding blog 'eerste echo even wachten nog ' Achtergrond blur afbeelding

Pff ben het wachten nu al zat. Moet tot 23 juli wachten voordat ik weet of alles goed is en alles oke is. 

Doordat we in de  "vakantieperiode" zitten moet ik langer op mijn eerste echo wachten. Normaal zou ik hem ongeveer nu tot einde van de week hebben gehad. Maar nu moet ik dus nog wat langer wachten. 

Mijn berekening ben ik dan bijna 8 weken zwanger. Vorige keer met mijn zwangerschap van mijn dochter en daarvoor met mijn zoontje had ik hem rond de 6 weken. Nu kan ik wel zeggen dat ik me niet goed voel en naar het ziekenhuis gaan. Maar ja die zeggen dan toch dat ze niets voor me kunnen doen. Daarnaast wat is 2 weken op bijna 40 weken zwanger mogen zijn :) 

Ja mogen zijn. Oke ik hem nu al wel bepaalde klachten zoals het hoort bij een zwangerschap maar kan er toch niet veel aan doen. Ben heel snel moe, hoofdpijn, misselijk zonder spugen gelukkig, vlekken voor de ogen etc. 

Maar ja ik heb ook de kleine meid hier rond lopen die ook gewoon heerlijk haar aandacht wilt en verdiend. Dus dat is slapen als zij slaapt. 

Ik ben heel bang dat het toch niet goed zit en dat ik dit kindje gaat verliezen voortijdig. Ik geef dit ook aan bij mijn man en die is er nu van overtuigd dat het helemaal goed gaat komen. 

Toch controleer ik telkens het wc papiertje of er geen bloed op zit bij het afvegen. Vrijen is nu uit den boze voor mij. Al wil ik wel hoor. Maar durf het niet. Heb daar met de vorige zwangerschap meerdere bloedingen door gehad. Rond de 7 weken met mijn zoontje en rond de 12 weken ook. Dit had ik allemaal niet bij dochterlief. 

Maar toch blijft de angst. Ben ook benieuwd of ik het nu meer kan geloven dat ik zwanger ben. Sowieso gaat het al anders deze keer. We houden het kleinere in het bekend maken ervan. We gaan het pas aan de grote klok hangen als we 24 weken zijn. De naaste vrienden weten het wel al. Mijn ouders nog niet. Die willen we het pas vertellen bij een goede echo. 

Alleen gaat het wel lastig worden. Aangezien mijn vader vaak mee gaat als we op een beurs of festival staan voor mijn bedrijf. En niet dit weekend maar het weekend erna slapen we 3 dagen bij elkaar in de tent. Om dan een paar dagen later te weten of de echo goed is. In de tijd moeten mijn man en ik het proberen te verbergen. 

Waarom we het mijn ouders npg niet verteld hebben? Omdat ik hun niet weer door de angsten heen wil brengen van nog een klein kind te verliezen. En zolang ik zelf nog niet weet of het een "goede" zwangerschap is. Ga ik het hun niet vertellen. 

Nog 2 weken ademen en door gaan. Ben zelfs in staat om nog een paar zwangerschapstesten in huis te halen om te kijken of deze ook positief zijn. 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je