{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eerste bericht over onze kinderwens...

Begin van dit jaar ben ik begonnen met schrijven over ons avontuur voor onze kinderwens, hier mijn eerste bericht.

Afbeelding blog 'Eerste bericht over onze kinderwens...'

Zomer 2014

Na onze vakantie naar Duitsland en Slovenië had ik het voor mijzelf duidelijk dat ik wilde stoppen met de pil. Graag had ik al veel eerder gestopt met de pil, maar om redenen als werk (en dan vooralgeenwerk) en financiën hadden we besloten dat het nog geen tijd was. Om mij heen hoorde ik steeds vaker dat stellen zwanger waren, maar dat het niet zo makkelijk is gegaan. Omdat de hormoonhuishouding van vrouwlief niet op orde was of omdat manlief niet de sterkste zwemmers had. Dat zette mij aan het denken dat dat ons zomaar ook zou kunnen gebeuren. Na het er samen over te hebben gehad, ben ik toen eigenlijk vrij abrupt gestopt met de pil onder het mom: we zien wel wat er gebeurt!

Toen ik gestopt was met de pil heeft mijn lijf echt moeten 'ontpillen'. Zo niet leuk! Ik heb mij toen 6 weken heeel zwanger gevoeld: misselijk, vermoeid, opgezette buik en stemmingswisselingen. Door deze verschijnselen hadden we eigenlijk meteen hoop dat het in één keer raak was, maar niet want na 6 weken werd ik duidelijk ongesteld. Kleine teleurstelling, maar gelukkig voelde ik mij daarna beter. En ach, hoe vaak lukt het meteen de eerste keer?!

In de maanden daarop volgend was mijn cyclus onregelmatig, variërend van 21 dagen tot 46 dagen. Mikken op de eisprong was daardoor een heel avontuur. Toen maakten wij samen de afspraak dat we 2014 gewoon zouden uitproberen en dat we, als het nog niet was gelukt, in 2015 zouden beginnen met ovulatietesten. Om toch iets meer richting aan het hele proces te geven.

In mijn volgende bericht neem ik jullie mee door het eerste half jaar van 2015.

Om jullie mee te nemen in het verhaal is het nodig om jullie eerste mee te nemen in het verleden om uit te komen bij het heden. Daarom zal ik in het begin elke paar dagen een bericht plaatsen en als we in het heden zijn aanbeland zal ik elke twee weken een update geven.

Liefs,

Maaike

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je