{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eerste afspraak in het ziekenhuis

Na een week die wel een maand leek te duren

Afbeelding blog 'Eerste afspraak in het ziekenhuis' Achtergrond blur afbeelding

Het was eindelijk zo ver de eerste afspraak. Eerst bij de verloskundige. Die ons alle informatie gaf over het ziekenhuis mapje controlles etc. Maar al snel gaf ze aan dat ik waarschijnlijk niet meer bij haar kom maar bij de gynaecoloog. Dat klopte dus ook. Een medische zwangerschap zoals ze dat noemde.  De verloskundige kon ons ook niet veel nuttigs vertellen over de zwangerschap en mijn operatie.

Toen mochten we eindelijk naar de echo. En jawel er was een duidelijk hartje te zien!! Ik was waarschijnlijk zn 7 weken zwanger. 

Veel telefonisch overleg met de afdeling chirurgie. Bloedonderzoeken volgende. 

Ik was zo misselijk de hele dag en eten en drinken lukte eigenlijk niet. Ja ik kon wel eten en drinken. Maar het kwam er meteen weer uit. 

De gynaecoloog stelde ons gerust dat de kleine ( die we vanaf toen Saartje noemde, ookal wisten we nog niet of het ook echt een meisje zou zijn...) genoeg binnen kon krijgen van mijn reserves. Dat was toch een gerust stelling. 

Maar het ging steeds slechter met mij. Ik had medicatie tegen de misselijkheid maar dit werkte niet voldoende om het spugen tegen te gaan. 

Ik kreeg een vitamine te kort en moest toch echt wat binnen gaan krijgen. Daarom hebben de gynaecoloog en de chirurgie samen besloten dat ik een sonde ging krijgen die gelijk naar mijn darm ging zodat mijn maag rust zou krijgen. Die zou de volgende dat geplaatst worden. 

Die avond hebben wij de zwangerschap bekent gemaakt aan vrienden en familie. 

De volgende dag werd de sonde geplaatst en werden thuis alle spullen geleverd. Die sonde heeft er maar een paar uur ingezeten. In de avond moest ik weer overgeven en kwam de sonde er uit.... 

De dag erna ben ik opgenomen in het ziekenhuis. Waar ik heel wat liters vocht via het infuus kreeg. Daar hebben ze ook de medicatie wat opgehoogd zodat ik minder hoefde te spugen. Na een aantal dagen mocht ik weer naar huis. 

Saartje werd goed in de gaten gehouden. Veel controles dus veel echo's. Veel bloed onderzoek bij mij en daarop werd mijn medicatie steeds aangepast (vitamines ijzer etc). 

Saartje groeide goed ze was aan de kleine kant maar binnen de lijntjes. 

Met mij ging het in de zwangerschap steeds beter. Ik had veel medicatie tegen de misselijkheid en het overgeven tot het laatste moment aan toe. 

Bij de laatste groei echo gaf ze nog aan dat ze heel klein zou zijn net binnen de lijntjes.  Ik dacht alleen maar dat is alleen maar fijner met de bevalling ;) 

Zou ze dan echt zo klein zijn bij de bevalling? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je