{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eerste afspraak bij de verloskundige

Waar ik normaal nooit een afspraak van de verloskundige spannend vond, was deze heel spannend!

Afbeelding blog 'Eerste afspraak bij de verloskundige'

Nadat we dus 6 maart een positieve zwangerschapstest hadden(te lezen in vorige blog) gingen we maar aanmelden bij een verloskundige praktijk. Nu heb ik al een zoon van 5 jaar waardoor de keus makkelijk was! We gingen naar dezelfde verloskundige praktijk. Na de aanmelding werd ik maandagochtend gebeld door de praktijkassistend, of ik met mijn intake gelijk de termijn echo wou hebben. Ja dat wilde we wel! eerste instantie zou ik vrijdagochtend met manlief daarheen, maar werd ik de middag terug gebeld of ik dinsdagochtend kon komen. Dit in verband met dat ik 2 keer een miskraam had gehad, en ze de zekerheid wilde hebben dat het vruchtje niet weet afgestoten werd.

Doordat het kort dag was kon manlief geen vrij krijgen op zijn werk, ik ging dus alleen.

Bij binnenkomst was het gelijk weer vertrouwd, bloeddruk meten die was keurig 120/75 tijdens me vorige zwangerschap was dat ook altijd netjes dus maakte ik me ook geen zorgen over!

Toen kwam de vraag, zullen we eerst de vragen doornemen of wil je eerst de echo doen? 

Hmm ik was toch wel wat gespannen dus vond de echo eerst fijner! 

Deze moest vaginaal omdat ze niet wist hoever ik was op dat moment, op het moment dat het vruchtje in beeld kwam was er een kloppend hartje te zien!

Hier door kreeg ik veel vertrouwen dat alles goed zou komen.

Ze vertelde dat me eileiders er keurig uit zagen en het slijm van de baarmoeder was ook perfect!

Ik was wel iets minder ver dan we dachten, ik was namelijk 6 weken en 4 dagen zwanger. In dit geval zit ik nog in de gevare zone en had ik nog een paar weken te gaan! 

We zijn nu inmiddels bijna 9 weken zwanger, en de kwaaltjes nemen iets af. Ik had veel last van misselijkheid en overgeven. Dat is nu minder gelukkig, wel heb ik de angst nog ergens dat het weer mis gaat!

Bij elke kramp of pijn scheut zit ik echt van zal alles wel goed zijn?! Of gaat het weer mis.... 

Nu heb ik het de laatste week eindelijk een beetje rust kunnen geven maar soms schiet het nog wel door me hoofd! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je