{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eerste afspraak

Cyclusanalyse

Afbeelding blog 'Eerste afspraak ' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag had ik mijn eerste echo voor de cyclusanalyse. Met een goed gevoel ging ik naar binnen. Ik zit namelijk nog in de ontkenningsfase. Eenmaal binnen begon ik toch zenuwachtig te worden. Ik had de zoveelste dokter die naar mijn hoeha ging kijken. Blijft raar....

Dus die stok ging weer naar binnen en opzoek naar mijn baarmoeder en beide eierstokken. De baarmoeder was snel gevonden omdat mijn blaas vol zat xD. Maar er is nog steeds 1 eierstok verdwenen. Vorig jaar zat zij er nog maar deze keer en afgelopen keer heeft ze zich niet laten zien. De volgende keer moet ze wel zichtbaar zijn anders gaan ze toch even verder kijken waarom zij niet zichtbaar is.

De uitslag van het bloedonderzoek is ook binnen. Daar blijkt alles goed te zijn op 1 ding na. Maar eerst de goede dingen. Mijn schildklier is gezond! Dat scheelt want in de familie hebben we daar problemen mee. Mijn hormonen zijn ook goed alleen mij LH-waarde was te hoog. Wat blijkt mijn lichaam maakt te veel eieren rijp voor de eisprong en daardoor kunnen ze lui zijn en geen follikel wordt rijp genoeg voor een eisprong. Dus het kan zijn dat ik niet altijd een eisprong heb. Ze willen dat nu in de gaten houden en dan eventueel met medicatie verbeteren.

Dus op zich heel goed nieuws. Het verklaard de verschillen in mijn cyclus allen jammer dat het kan zijn dat ik niet elke maand een eisprong heb. Wij blijven goede moed houden en gaan nog steeds elke maand 'klussen' om een kleine te krijgen. Vrijdag mag ik weer terug naar het ziekenhuis voor de volgende echo. Ik laat weten hoe dat afgelopen is.

Iedereen heel erg bedankt voor de lieve reacties en voor de likes. Dat voelt heel fijn en ben jullie daar dan ook heel erg dankbaar voor. In mijn omgeving weten alleen onze ouders wat er echt speelt en 2 goede vriendinnen van mij weten een klein beetje. Jullie zijn mijn steun op dit moment en dat is heel fijn. Het schrijven op Mamaplaats helpt ook heel erg. Je kan dan toch je verhaal kwijt!

Hele fijne woensdag aan iedereen gewenst!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je