{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een versie

Afbeelding blog 'Een versie' Achtergrond blur afbeelding

Onze tweede kleine uk zit al ruim 36 weken veilig in mijn buik. Het is een draaikont eerste klas en danst s avond graag de samba en Cha cha cha. Bij elke controle lag het weer anders maar de laatste paar controles lag het vaak in stuitligging.
Ach maakte mij daar niet druk om aangezien het ook vaak een koprol voor of achter over maakte. Maar de laatste paar dagen lag het redelijk stil qua koprol pogingen. Natuurlijk lag het bij de liggingsecho in stuit. Na overleg met de verloskundige afgesproken dat er een versie plaats ging vinden. Waarschijnlijk maandag of dinsdag volgende week. Nou het kwam iets eerder. Vandaag de versie al gehad. Wat een belevenis is dat.
Het waren 2 oud verloskundigen die deze taak op zich namen. Rustig werd alles uitgelegd. Eenmaal op de bank werd nogmaals nagekeken of het inderdaad een stuitligging was.
Nu is het zo dat ik ook nog een lage bloeddruk heb wat de versie niet ten goede kwam bleek.
De eerste poging werd gedaan. Ja het was gevoelig maar pijn deed het niet. Helaas had mijn lichaam andere plannen en gaf ik aan dat ik ging flauwvallen. Eerst nog even op mijn rug gelegen maar uiteindelijk toch naar mijn linker zij gedraaid. Dit is de beste houding voor moeder en kind. Kind had nergens last van en dacht ik draai ook lekker terug. Want ik wil niet gedraaid worden. Nadat ik weer was bijgekomen werd poging 2 gedaan. Uit voorzorg lag ik half op mij linker zij. Ukkie was iets te ver terug gedraaid dus ze kon helemaal opnieuw beginnen. Ook deze keer voelde ik weer dat ik ging flauw vallen. Maar ze zagen het nu ook zelf aankomen en verminderde de druk maar probeerde ukkie wel zo te laten zitten. Dit gaf wel wat verlichting maar niet genoeg helaas en weer moesten ze de poging staken.
Na overleg met mij gingen we toch een derde poging doen. Zij en ik hadden er echt vertrouwen in dat het ging lukken. Nu gingen ze proberen om het andersom te draaien. Eerst deden ze als het waren en koprol voorover en nu wilde ze een koprol achterover proberen. Deze voelde voor mij wel prettiger aan. Ook nu voelde ik mij wat beroerder worden maar de poging hoefde niet gestaakt te worden. Ze moesten ukkie wel tot het eind begeleiden want het laatste stukje wilde het ook niet uit zichzelf draaien. Ik daarna weer op mijn linker zij gelegd en de hartslag van ukkie werd gecontroleerd. On tegenstelling tot poging 1 en 2 moest het nu wel even herstellen maar dat deed het goed gelukkig.
Al met al vond ik de versie niet zo heel vervelend. Pijn heeft het niet gedaan. Gevoelig was het wel maar ja er stond in mijn geval ook 2 vrouwen aan mijn buik te sjorren.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je