{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een uitwendige versie is geen pretje!

Afbeelding blog 'Een uitwendige versie is geen pretje!' Achtergrond blur afbeelding

Vanaf 28 weken lag onze kleine meid in de stuitligging. Volgens de verloskundige ging ze vast en zeker nog draaien met het hoofd naar beneden. Maar ik dacht er anders over. Als ze net zo eigenwijs is als haar mama, dan vindt ze het wel prima zo! ;)

Met 35 weken kregen we een liggingsecho, hoe zou ze er nu bij liggen? Zal ze gedraaid zijn? Nee hoor, ze heeft blijkbaar helemaal haar plekje gevonden. Lekker dichtbij haar mama. De verloskundige kwam met een optie, we hadden de mogelijkheid om een uitwendige versie te doen. Dit houdt in, dat een versiekundige haar zal proberen te draaien, via de buik. Mijn man en ik hadden samen een keuze gemaakt, we wilden het proberen! Tenminste, als ons meisje er sterk genoeg voor zou zijn.

We mochten pas met 36 weken ervoor terug komen, er is namelijk een kans dat mijn vliezen zouden breken door de druk op de buik. Daar zaten we dan, in de wachtkamer van de verloskundigen praktijk.

Bloednerveus dat ik was, ik ben altijd heel snel zenuwachtig voor het onbekende.

Eenmaal in de kamer, was er een versiekundige aanwezig en de verloskundige. Ik mocht plaatsnemen en mezelf zo comfortabel maken. Oke, daar ging ze dan beginnen. Mocht je willen weten hoe het voelt? Je kan het vergelijken met een sumoworstelaar, die op je buik ligt met al het gewicht. Geen pretje dus ;). Maar ik hield stil en had het liedje van Rihanna - What’s my name in mijn hoofd. Ik wilde heel graag dat het ging lukken. Maar helaas, ze zat goed vast met haar benen en werkte niet mee.

We mochten het voor de tweede keer proberen in het ziekenhuis, met onder begeleiding van een gynaecoloog. Eerst een poosje aan de ctg scan, om de conditie van ons meisje te controleren. Elke keer was het hartfilmpje heel goed, zo sterk dat ze was! Daarna kreeg ik weeënremmers, hier heb ik verder geen last van gehad. 

Deze keer was ik minder ontspannen, omdat ik het gevoel kreeg dat ze aan het afraffelen was (ze kreeg tussendoor een telefoontje en nam dood leuk op). Maar ook deze keer was het helaas niet gelukt. Inmiddels was ik 36 weken en 5 dagen zwanger.     Wat ging er nu gebeuren? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je