Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Een tijdelijk afscheid van mijn hardloopgroepje

​Al sinds de zomervakantie deed ik mee met een hardloop groepje. Wat een leuke dames waren dit bij elkaar.

Samen gingen we elke maandag avond onder begeleiding van een hele lieve trainster rennen. We begonnen echt bij niks. Allemaal geheel zonder ervaring. Een halve minuut achter elkaar rennen was onze eerste prestatie.

Ondertussen zijn we in april en dus al weer driekwart jaar verder. We trainden nu voor de 10 kilometer en deze was niet ver weg meer. In het begin hadden we dit niet kunnen dromen. Natuurlijk zijn er menig dames afgevallen tijdens de rit maar we zijn met z’n 6-en overgebleven. Een ontzettend gezellig, leuk groepje.

Toen ik zwanger probeerde te worden wist ik al dat dit een moeilijk punt zou worden. Natuurlijk zou ik het niet redden om gewoon mee te blijven trainen met deze dames. Maar die gedachte viel mij zwaar, afscheid nemen van dit leuke groepje. Toen de zwangerschap ook nog eens heel snel realiteit was wist ik dat dit afscheid er echt aan zat te komen. Toch besloot ik zo lang mogelijk nog door te gaan. Helaas merkte ik al snel dat mijn ademhaling niet mee werkte en mijn tempo steeds trager werd. Van een van de voorste van de groep werd ik de achterste van de groep en daar had ik mentaal toch best wel moeite mee.

Ik raakte enorm gefrustreerd dat het lopen niet meer lukte zo als ik wou en ik heb toen besloten dat ik toch beter met een zwangerschapsgroepje mee kan gaan doen in plaats van dit door te blijven duwen. Zo heb ik aangegeven dat het mijn laatste keer zou worden. En had ik besloten niet meer met de 10 kilometer in het bos mee te gaan doen. Wel ben ik in de app groep gebleven om toch nog enige contact te houden met de dames. En zo kwam het idee dat ik na hun 10 kilometer (wat volgens mij uiteindelijk wel wat minder geworden was) rondje op de thee zou komen bij de trainster om het nog even gezellig af te sluiten. Dit was enorm gezellig. Ik kreeg zelfs nog een klein cadeautje voor de kleine gup in mijn buik. En afgesproken hebben we dat als de dames iets anders gaan doen dan hardlopen (zo kwam het idee van potten bakken al even langs) ik gewoon weer zou aanhaken. En natuurlijk doe ik gewoon weer mee na de zwangerschap, al zal ik dan wel weer even moeten opbouwen.

Wat is het toch leuk om zo een groepje gevonden te hebben, en dit afscheid zie ik dan maar als een tijdelijk iets. Voor nu ga ik mij lekker richten op andere leuke groepjes met zwangere dames en tussen door probeer ik zo nu en dan toch nog zelf te gaan rennen.

8 jaar geleden

Oeh wat vond ik het eng toen ik mij net had aangemeld. Ik vervloekte mijzelf zowat dat ik me had aangemeld maar eenmaal begonnen was het zo leuk :) Ik merk dat ik gewoon gelukkiger ben als ik actief ben en ook dat ik een stuk minder lichamelijke klachten heb, het is dus ook wel heel belangrijk. Daarnaast hou ik van lekker eten dus ik moet iets ter compensatie doen, haha. Dank je wel voor je lieve wensen. Dat gaat hopelijk helemaal goed komen.

8 jaar geleden

Wat dapper dat je mee bent gaan doen en wat goed dat je nu iets anders actiefs gaat doen. Een mooie zwangerschap gewenst en straks ren je samen met je kindjes door het bos. ;)

8 jaar geleden

Ja ik ben begonnen met een zwangerfit cursus in het park dus ik blijf iets actiefs en buiten doen :) dat vind ik wel fijn!

8 jaar geleden

Wat fijn dat er tegenwoordig whatsapp is enzo. Dan kun je toch nog contact houden en straks weer gewoon aansluiten. De drempel is dan laag. Nu lekker genieten van je zwangerschap. En een actieve cursus doen. Zwangerfit ofzo?