{{ message.message }}
{{ button.text }}

een spannende tijd komt eraan!

Begin van de zwangerschap was erg onzeker. Daardoor nu pas 100% gerustgesteld als ons wondertje er is!

Afbeelding blog 'een spannende tijd komt eraan!'

hallo allemaal! Dit is mijn eerste blog, ben er eerlijk gezegt nog niet echt helemaal in thuis! Graag wil ik mijn verhaal met jullie delen en misschien hebben jullie dan eventueel wat advies zodat ik de laatste 12 weken wat rustiger tegemoet kan!

In september kwamen we erachter dat ik zwanger ben van ons 2 de wondertje! Dolblij waren we totdat we de eerste termijn echo kregen. Er was een verdikte nekplooi te zien en vocht op plekken wat niet normaal was. Dus te horen gekregen dat de kans op een kindje met down syndroom groot was. Heel eerlijk het was even een shock maar al gauw waren we erover uit dat als het zo is dan vinden we daar ook weer een weg in! Toen gekozen voor de combinatietest om het allemaal uit te sluiten. Een dag voordat we vertrokken naar Amerika kreeg ik een verontrustend telefoontje van mijn verloskundige. Mijn bloed was niet goed en de chromosomen afwijking die te zien waren was nummer 13 en 18.. dus niet nummer 21 (Downsyndroom). Compleet in de war want tja nummer 13 en 18, in de buik levensvatbaar maar eenmaal geboren meteen kans op op overlijden of na een aantal maanden. Afgesproken dat er zsm een afspraak gemaakt zou worden in het VU maar wel pas na de vakantie. Dag na terugkomst moesten wij ons om 9 uur melden in het VU. Eerste instantie zouden we een bloedonderzoek doen maar de uitslag daarvan zou 2 weken duren en vlokkentest een paar werkdagen. Met dikke tranen lag ik daar voor de vlokkentest, gevoel dat door mij heen ging, onbeschrijfelijk! Anyway,  na paar dagen werd ik gebeld. Alles was goed!!!! Geen afwijkingen gevonden en wat ik stiekem al wist krijgen we weer een prachtige zoon! MAAR......nu de laatste 20 weken een hele omschakeling want tja, we hadden eerlijk gezegt al afscheid genomen van ons ongeboren kindje omdat ons duidelijk gezegt was dat het voor 85 tot 90% zeker was dat het NIET goed zou zijn.. nu moeten we nog 12 weken maar ik ben pas 100% gerustgesteld als ik ons wondertje in mijn armen heb. En toch ben ik er niet gerust op! Iemand advies hoe is de laatste weken rustig en ontspannen door kan komen? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je