{{ message.message }}
{{ button.text }}

Single met kinderwens

Van mijn 26ste tot vlak voor mijn 30ste had ik precies wat ik me had voorgesteld: een leuke vriend, samenwonend en zojuist een heerlijk huis gekocht midden in de Pijp in Amsterdam. Op dat moment voor mij echt de ideale plek om te wonen. Ik verwachtte ieder moment ten huwelijk gevraagd te kunnen worden door de grote liefde van mijn leven. Daarna droomde ik al van onze lieve kindjes die we samen zouden krijgen en met wie we samen in de bakfiets naar het strand zouden gaan om lekker te picknicken.

Afbeelding blog 'Single met kinderwens' Achtergrond blur afbeelding

Helaas had het leven iets anders voor mij in petto… Op een willekeurige dag vroeg mijn vriend mij op de bank te gaan zitten en sprak hij de legendarische woorden: “Louise, ik hou van je, maar ik ben verliefd op iemand anders en het is uit”.

Minder vruchtbaar

Ik besloot direct te stoppen met de pil, omdat ik me eigenlijk toch nooit echt fijn heb gevoeld bij het gebruik van een medicijn dat pas zo kort door vrouwen wordt gebruikt. Al snel bleek dat het niet helemaal goed zat in mijn lichaam. Na 2 maanden was ik nog steeds niet ongesteld geworden. Maand 3 en 4 brachten daar ook geen verandering in. Dat voelde niet goed. Op de één of andere manier weet je dan dat er meer aan de hand is. Ik kan me de sympathieke reactie van de huisarts nog goed herinneren: “Tja, een slimme meid begint op tijd”. Zit je daar als vrouw met kinderwens wiens hart net volledig aan gort is gegaan…

Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat ik een te hoog prolactine-gehalte had. Ik maak dus moedermelk aan terwijl ik niet zwanger ben. En volgens de internist mag ik nu het stempel dragen met daarop: “minder vruchtbaar”.

Liever een kind dan een man

Enkele maanden later, van de eerste schrik bekomen, kwam de gedachte voor het eerst bij mij op om eventueel te zoeken naar andere mogelijkheden om kinderen te krijgen. Want één ding begon ik me te realiseren: ik vond het krijgen van een kind nog belangrijker dan het hebben van een relatie. Gelukkig had ik op dat moment, met de niet aflatende echo “minder vruchtbaar” in mijn hoofd, nog jaren de tijd om een leuke man te scoren. Deze nieuwe gedachte kon ik dus nog even verbannen, want het liefst wilde ik natuurlijk een kindje uit een liefdesrelatie. Er volgen enkele korte en langere experimenten met mannen met en zonder kinderwens. Helaas zit “mijn man” er blijkbaar niet tussen.

Single en kinderwens

De wens blijft bestaan. Met ieder jaar dat ik ouder word begint ook dat stemmetje in je achterhoofd minder prettig te klinken. Hoewel het met een zacht gefluister begint, eindigt het met een luide stem die uiteindelijk roept: “Waarom wachten?” Er moet iets gebeuren.

Ik begin met speuren op het internet met de zoektermen: “single en kinderwens”. Vervolgens is het hek van de dam. Wat volgt is een reeks van bezoeken aan klinieken met donorbank, voorlichtingsbijeenkomsten “alleen met kinderwens”, huilende sessies bij coaches, boeken lezen, documentaires bekijken, inlichtingen over het invriezen van eitjes etc. etc.

En soms komt de gedachte bij me op om kinderen te krijgen met 2 papa’s…

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je