{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een positieve zwangerschapstest, op Cuba!

Zwanger!

Afbeelding blog 'Een positieve zwangerschapstest, op Cuba!'

In mijn vorige blog stelde ik mijzelf voor, en vertelde ik hoe ik na mijn studie mijn koffers pakte en naar Gran Canaria vertrok om samen met mijn vriend Leiner ons leven te beginnen. Niet wetende dat 8 maanden na mijn vertrek, we er op vakantie in Cuba achter zouden komen dat ik zwanger was van ons eerste kindje.

Half Mei was het dat wij op vakantie gingen naar Cuba. Dit was de eerste keer dat ik naar het geboorteland van Leiner ging, en de eerste keer dat ik zijn (alleen Spaans-sprekende) familie zou gaan ontmoeten. Natuurlijk ontzettend leuk en spannend!

We vertrokken op een zondag en de vrijdag daarvoor bleef mijn menstruatie uit. Nog nooit eerder was dit gebeurd en ik schoof het af op de spanning, want dat kan toch? Spanning voor de eerste keer zo’n lange vlucht, de eerste vakantie met zijn tweeën en de eerste keer zijn familie ontmoeten. Dit leek mij wel een goede verklaring. Even snel flitste het wel door ons hoofd, zou ik zwanger kunnen zijn? Sinds december slikte ik de pil niet meer, dit omdat ik wilde ervaren hoe het na 8 jaar was om zonder pil en de bijkomende hormonen door het leven te gaan. Er zijn immers ook alternatieven die geen hormonen bevatten, en daar kozen wij dan ook voor.

Éénmaal op Cuba aangekomen begon onze heerlijke vakantie, maar mijn menstruatie bleef uit. 1 dag, 2 dagen en na 5 dagen begon ik me toch lichtelijke zorgen te maken. Zou het dan toch? Ik gaf aan toch graag een test te willen doen gezien we nog wel even op Cuba zouden blijven. We gingen naar de apotheek maar helaas waren er geen testen beschikbaar, op de scooter reden we naar alle apotheken in de buurt maar helaas nergens een test te bekennen. Op Cuba werken de dingen allemaal een beetje anders dan in Nederland. Maargoed, elke dag probeerden we het opnieuw omdat ik gewoon graag wilde weten waar ik aan toe was. Ik begon me misselijk te voelen, en wilde/kon ook niet genieten van een cocktailtje op het strand. Was ik mij dit aan het inbeelden? 

Na het zoveelste bezoekje aan de apotheek gaf de medewerkster aan wel een test te kunnen doen, maar dan wel direct daar. Prima! We liepen samen met haar mee naar een kamertje achter de apotheek, hier deed ik de test. Op het resultaat moesten we een aantal minuten wachten, het was stil in de kamer. De apotheek medewerkster lachte en feliciteerde ons, ze zei dat het een hele duidelijk positieve test was. Ze liet ons twee dikke strepen zien! We keken elkaar aan, zeiden niks en konden alleen maar glimlachen. We werden papa en mama! Ze vroeg nog of we de test mee wilden nemen, ik was nog een beetje in shock en zei nee. Daar had ik later spijt van want wat had ik graag nog 100 keer naar die test willen kijken, was het écht waar?

Het was echt waar, ik was zwanger!


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je