{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een nieuwe poging tot zwanger worden (#5)

Deel 5 in de reis naar een broertje of zusje voor onze dochter. We proberen opnieuw zwanger te worden.

Afbeelding blog 'Een nieuwe poging tot zwanger worden (#5)'

In mijn vorige blog beschreef ik de dag van mijn curretage. 

Na de curretage heb ik een week vrij. Fysiek ben je na een dag weer hersteld maar ik voel dat ik het nodig heb om even stil te staan bij het verlies van dit oh zo gewenste kindje. Dat gaat beter als ik thuis ben. 

Van de gyneacoloog hebben we het advies gekregen om te wachten met opnieuw zwanger worden tot ik een menstruatie heb gehad. Dit advies volgen we braaf op. Die menstruatie kan me niet snel genoeg komen. 

Terwijl we wachten tot we een nieuwe poging tot zwanger worden kunnen doen gaan we een weekje op vakantie met onze bevriende buren en hun dochter. Onze dochters schelen twee weken en zijn dikke vriendinnen. Zij is inmiddels zwanger van nummer twee. Het is een heerlijke week die mij ontzettend goed doet. Lekker wandelen, borrelen en eten. Ik kom helemaal ontspannen en opgeladen weer terug. Ook word ik daar ongesteld. Dit betekend dat we er weer voor kunnen gaan.

Ik heb een zeer onregelmatige cyclus en mijn man en ik willen met minimale inzet maximaal resultaat. (Dat seksen om zwanger te worden is niet echt ons ding, laat ik het daar maar op houden). Ik ben van mening dat ovulatietesten dit voor ons gaan opleveren dus ik bestel er een lading online. Van een vriendin krijg ik zwangerschapstesten die over zijn gebleven. Zij was in één keer zwanger dus dit zijn de "good-luck-testen" Met een kast vol testen starten we een nieuwe poging.

Op dag 28 ben ik nog niet ongesteld. Naïef als ik ben hoop ik zwanger te zijn maar mijn cyclus varieert tussen de 28 en 37 dagen met een gemiddelde van 31. Dat ik nog niet ongesteld ben zegt dus eigenlijk niks. Ik doe toch een zwangerschapstest. Twee spannende minuten. Ik kijk. Niks. Alleen een controlestreep. Ik ben teleurgesteld. Stiekem hoopte ik dat ik wel zwanger was. Aan de andere kant, ik heb ovulatietesten gebruikt en als ik zwanger ben was dit wel een hele vroege test. Misschien iets te vroeg. Het kan nog. 

Een paar dagen gaan voorbij en ik heb een etentje met vriendinnen. Ik ben nog steeds niet ongesteld en heb voor ik weg ga nog een test gedaan. Weer negatief. Ik besluit om lekker te eten en gewoon wijntjes te drinken. De kans dat ik zwanger ben is nu nul. Dat blijkt, want die avond word ik ongesteld. Het is een hele heftige ongesteldheid en ik heb er goed last van. Het is een gezellige avond. Op naar een nieuwe ronde.

Op dag 10 start ik weer met ovulatietesten. Gek genoeg krijg ik meteen een dikke vette streep die aangeeft dat hij positief is. Dit vind ik bijzonder vreemd maar ik zeg mijn man dat ik voor de verandering eens een korte cyclus lijk te hebben. We gaan meteen van bil. Ook op dag 11, 12, 13 en 14 staat er een dikke vette positieve streep op de ovulatietesten. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Er klopt iets niet. Ik bestudeer de bijsluiter en er staat dat dit kan betekenen dat je zwanger bent. Dit is echter onmogelijk. Ik heb net een flinke menstruatie achter de rug. Toch doe ik voor de zekerheid een zwangerschapstest. Terwijl ik hem weg leg om te wachten zie ik al twee duidelijke strepen ontstaan. Ik ben met stomheid geslagen. Ik ren al trillend naar beneden. Ik laat de test zien aan mijn man. We zijn zwanger, maar iets zegt me dat er iets niet klopt. Hoe kan ik zwanger zijn terwijl ik net ongesteld ben geweest?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je