{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een nieuwe dag breekt aan #10

34 weken zwanger, controle, negenmaandenbeurs, babyshower en aftellen tot mijn verlof

Afbeelding blog 'Een nieuwe dag breekt aan #10'

De dagen en weken vliegen voorbij, inmiddels ruim 34(bijna 35) weken op de teller en zo langzamerhand begin ik wel toe te zijn aan mijn verlof. Gelukkig is het nog  week en dan kunnen we écht wat rustiger aan gaan doen.

In de tussentijd weer veel gebeurd. Zo zijn we 21 februari naar de negenmaandenbeurs/huishoudbeurs geweest. Het was écht een gekkenhuis en ergens viel het een beetje tegen met de dingetjes die je kon krijgen, maar toch had ik het niet willen missen! Weer heel veel leuke dingetjes op de kop getikt en ook gewoon lekker genoten van het feit dat ik hier nu liep en inspiratie op kon doen voor ons kleintje.

Verder heb ik 26 februari weer een controle gehad en zover groeit ons kleintje netjes volgens de verwachting dus ook hierover weer helemaal blij. Ook geniet ik op mijn vrije momenten en dagen met volle teugen van ons wiebelkontje en mijn bewegende buik.

Ook zijn er helaas mindere kanten, want soms zijn de porren wel érg ferm en doet het zeer. Verder is het maagzuur soms maar krap aan uit te staan, maar goed ik krijg er iets moois voor terug dus daar houden we aan vast!

Toch valt het me soms zwaarder dan gedacht. Ik voel me soms behoorlijk beperkt, wat ook mijn humeur niet ten goede komt. Dit samen met een man, die hier natuurlijk niks van begrijpt, zorgt soms voor behoorlijke frustraties. Dit uit zich dan weer onenigheid tussen mijn man en mij, met flinke emotionele uitbarstingen vanuit mijn kant. Als dit dan gebeurd dan kan het voor mij niet snel genoeg zo ver zijn dat ons kleintje komt, want dan ben ik het gewoon écht helemaal beu.

Gelukkig zijn er ook wel leuke momenten. Zo werd ik 3 maart verrast met mijn babyshower, wat een hele gezellige dag is geworden. Jammer genoeg was het veel te snel voorbij. Gelukkig heb ik nog de foto’s en de kadootjes als herinnering.

Verder merk ik, nu ik aan het eind van de 34 weken kom, dat mijn buik weer exponentieel gegroeid is. Gevolg: mijn schoenen aandoen wordt een steeds grotere uitdaging en mijn werk wordt ook steeds lastiger uit te voeren.

Gelukkig ga ik morgen aan mijn laatste week beginnen en hoop ik daarna wat rustiger aan te kunnen doen. Niet dat ik daar een ster in ben, want ik ben nogal een bezige bij en ook de nesteldrang drijft mij tot waanzin in het overmatig willen schoonmaken van vanalles.

Mijn ervaring van de zwangerschap zover, het is soms zwaar en vermoeiend. En of ik het nog een tweede keer wil doorstaan weet ik niet, maar hopelijk zijn straks alle moeilijke momenten vergeten en kunnen we volop gaan genieten van ons hummeltje. Hopelijk brengt me dat ook wat rust in mijn hoofd. Want ondanks dat het wel een stuk beter gaat dan het is geweest, heb ik nog steeds moeilijke momenten en wordt ik ook nog zo nu en dan lastig gevallen door nachtmerries. Ik weet wel dat het dromen zijn, alleen het geeft me toch onrust en ongemerkt soms ook stress. Angst dat mijn ouders toch te horen krijgen van ons kindje en rare dingen gaan doen, want ze zijn tot alles toe in staat. Zucht

Daarom ben ik blij met deze blog. Even mijn hart luchten en mijn hoofd leeg maken, zodat ik de spanningen die ik soms voel toch beter aankan. Nu nog even deze week door bikkelen en dan eind volgende week (nog 12 dagen!) kan ik ons kleine hummeltje weer bewonderen op de echo. Dan staat de tijd even stil en ben ik al mijn zorgen weer vergeten. Want ondanks dat ik me soms beroerd voel en de zwangerschap dan ook als last ervaar, houdt ik nu al ontzettend veel van ons kleintje.

Liefs en tot snel
Butterfly92

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je