{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een nachtmerrie die deze nachtmerrie veroorzaakte.

Deze blog gaat over onze zoon van net 1 jaar die Breath Holding Spell heeft.

Afbeelding blog 'Een nachtmerrie die deze nachtmerrie veroorzaakte.' Achtergrond blur afbeelding

Dinsdagavond, je ligt heerlijk te slapen als je plots wakker wordt.

Je begint te huilen wat overgaat in hysterisch krijsen, ik kijk mijn man aan en check snel op de babyfoon wat er mis kan zijn. Ik zie dat je wild heen en weer gaat en ik loop snel naar boven. Met de veronderstelling dat je misschien vast ligt met je arm in een spijl van het bed. Ik zie je in je bed liggen krijsend met stijf dichtgetrokken, mijn gedschte is gelijk je hebt een vreselijk nare droom.

Ik pak je uit bed om je te troosten, maar op het moment dat ik je beet pak en omhoog til voel ik direct dat het mis is en mijn hartslag schiet omhoog.....je bent slap, het lijkt wel of ik een slappe pop van 10 kilo uit bed til. Ik hijs je omhoog en je begint te spugen, gorgelen en enge ademgeluiden te maken. Ik zak door mijn benen om jouw op de grond te zetten voor het spugen, je zakt door je benen en armen, geen kracht en stabiliteit meer. Ik zeg tegen jouw vader dat hij 112 moet bellen,  ik leg jouw op de grond en rol je op je zij zodat je kan spugen, het ademen is bijna niet aanwezig. Ik zit achter jouw voor ondersteuning in je rug, ik buig over je heen om te kijken hoe het met je gaat. Je ligt apathisch voor je uit te staren, je reageert niet op onze stemmen of bij aanrakingen. Je kijkt dwars door ons heen, in de tussentijd is de ambulance aanrijdend. Eenmaal de ambulancebroeders bij je in de slaapkamer zijn kom je bij. Je kijkt mama aan en geeft een reactie op mijn stem. Je blijft liggen wat niet normaal is voor jouw doen, je wilt altijd kruipen staan dingen beet pakken en onderzoeken, maar nu...lijkt het je niks te doen.

De ambulancebroeder pakt een knisperende verpakking maar jij reageert niet en blijft liggen, papa en mama weten dat niet hoort bij jouw en zijn erg bezorgd. Het duurt een tijdje voordat je bij komt en wil gaan zitten. Dit lukt je met moeite, je zit heel onstabiel alsof je vandaag voor het eerst los zit, je wilt kruipen maar zakt door je armen en valt een paar keer bijna om. Je stabiliteit en evenwicht zijn weg.

Je gaat met papa mee in de ambulance en mama in de auto er achteraan. Je krijgt een mooie traumabeer die wij omdopen tot Joop. In het ziekenhuis kom je terecht op de Spoed Eisende Hulp, je wordt onderzocht en er wordt weer geluisterd naar je longen en hart. Er wordt geklopt en gevoeld aan je buik, je ogen oren en keel worden bekeken. De kinderarts luistert naar ons verhaal en gaat overleggen. Het wordt later en later, je wordt moe maar besluit niet lekker te gaan slapen. Eindelijk is de arts er weer en we krijgen te horen dat het Breath-Holding Spell is. Wij weten op dat moment niet goed wat het in houdt en horen het van de kinderarts. 

Breath-Holding Spell, een korte periode van adem vasthouden, achter de adem blijven. We horen dat je hierdoor het bewustzijn kan verliezen en blauw kan aanlopen, ook dat het vaker kan voorkomen. Wij schrikken hier enorm van en hopen dat dit niet vaker gebeurd, 1x was al erg en eng genoeg. Om middennacht mogen we gelukkig met zijn drieën naar huis. Thuis aangekomen val je vredig in slaap, papa en mama liggen nog verschrikt in bed zachtjes te praten over wat onze kleine mooie lieverd overkomen is. De nacht is onrustig en af en toe kijkt mama op de babyfoon om te zien of alles nog goed gaat. We lezen op internet wat dit kan veroorzaken en denken dat jij zo'n enge nare nachtmerrie hebt gehad wat alles in gang heeft gezet.

Een nachtmerrie die deze nachtmerrie veroorzaakte.

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je