Snap
  • Zwanger

Een naam voor je kindje

Een naam bedenken voor je kindje is lang niet altijd even makkelijk. Je kan gebruik maken van het internet, namenboekjes of tijdschriften.

Een naam bedenken voor je kind vind ik wel een van de moeilijkste dingen.
Je zit er namelijk wel je hele leven aan vast! ...

Toen ik voor de eerste keer zwanger was wilde ik graag zo snel mogelijk weten wat 'het' zou worden, want zo kon ik mij echt op een soort concentreren.....
Met 16 weken wist ik dat ik een jongen zou krijgen. Ik had een klein notitieboekje in mijn tas en elke keer als ik een leuke naam zag of hoorde schreef ik het op. Ik had al een paar leuke namen, maar voor mijn gevoel zat DE naam er nog niet tussen. Mijn man vond weer een andere naam leuk. We zaten nog niet echt op een lijn hij heeft echt een totaal andere smaak! Uiteindelijk kozen we samen een naam uit die ik had opgeschreven, maar toch was ik er nog niet echt blij mee.
Ik houd van korte namen en namen die niet zo vaak voorkomen. Best lastig dus.
Toen hoorde ik op tv de naam 'Deon' en dat vond ik meteen mooi! Die naam zou het worden ( voor mij dan ). Ik vertelde het aan mijn man. Maar waar ik al bang voor was, hij vond het helemaal niks!?! Daar was ik best een beetje chagerijnig om.
Uiteindelijk heb ik hem kunnen overhalen, gelukkig. Ik zei; Je moet het gewoon een paar keer zeggen dan went het vanzelf. En dat was ook zo.
Toen ik voor de tweede keer zwanger was had ik al wel een meisjesnaam, maar een jongensnaam werd al moeilijker. Met 16 weken kreeg ik te horen dat ik een jongen zou krijgen en pakte meteen mijn notitieboekje, maar al die namen wat ik had opgeschreven vond ik helemaal niks meer. Mijn man kwam met namen waarvan ik dacht ; Oh alsjeblieft niet!
Ik keek in tijdschriften ging op internet kijken kocht een namenboekje, maar nog steeds niks! Totdat ik ergens in een blad DE naam zag staan: Sten. En ja ik wist t dit zou m worden! Mijn man vond het gelukkig meteen een mooie naam pfff.
Totdat ik een andere naam had .... Ja, switchen kon nog wel dacht ik, hij is toch nog niet geboren, maar helaas die vlieger ging niet op. Mijn man was nu al zo gewend aan de naam.
Ik had niet gedacht zo snel weer zwanger te zijn van ons derde kindje, maar een naam voor zowel een jongen als een meisje had ik al. En met 16 weken wisten mijn man en ik dat ons derde kindje Brent zou gaan heten!

Heb jij twijfels gehad? Wil je ook weten wat het geslacht is zodat een naam bedenken iets makkelijk is of heb je altijd al een naam in gedachten gehad?

Wil je nog meer blogs van mij lezen? Op Facebook heb ik een eigen pagina BoyswillbeBoys.

2 jaar geleden

Ach je wilde toch alleen maar de eerste, de andere twee waren ongelukjes en wilde je liever niet. Mamablogster van badboy!

8 jaar geleden

Ja namen zoeken is erg lastig! Daar hebben wij ook lang over gedaan. ik was zelf al erg lang verliefd op de naam Luna helaas was dit niet het geval bij mijn vriend. Ook de naam Fay die ik al heel erg lang leuk vind vond hij niet leuk. Tot ik hoorde van de naam Luna-Fay waar ik nog over grapte omdat het die beide namen waren. gek genoeg vond ie dat geweldig als combinatie dus dat was voor mij een makkie het word Luna-Fay. De jongensnaam hadden we wel maar het gevoel dat het een meid werd was zo groot. Lang gewacht en we hadden het goed. We hebben een hele lieve meid van bijna 2jaar. Luna-Fay nog steeds verliefd op de naam en natuurlijk het meisje met die mooie naam????

8 jaar geleden

Vorig jaar was ik zwanger van ons eerste kindje. We hadden voor de zwangerschap al wel eens gesproken over namen en we waren er voor een meisje al direct uit. Voor een jongen hadden we 3 namen. Met de 20 weken echo kregen we te horen dat we een jongen kregen, maar ook dat ons kindje ernstige afwijkingen had. Opeens klopten de 3 namen voor een jongen niet meer. We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe naam en we hadden maar even want voor 24 weken zou ons kindje geboren worden. Met 23.5 weken werd ons prachtige zoontje geboren en heeft de naam Lev gekregen. Lev betekent verenigd in het hebreeuws en dat zullen we altijd zijn! Nu we in verwachting zijn van onze tweede jongen hebben we weer een naam gekozen die we eerst ook hadden voor Lev.

8 jaar geleden

Ik heb vanaf mn 15e altijd geroepen als ik n jongen krijg gaat hij Levi heten. Gelukkig was mijn man het daar meteen mee eens! Een meisjesnaam kwamen we maar niet over uit maar bleek ook niet nodig, de 1e was een jongen. Bij de 2e hadden we nu wel een meisjesnaam maar niet voor een jongen en dat bleek het wel te zijn. We hadden alletwee een naam in ons hoofd en heb toen met 36 weken de knoop maar doorgehakt en gekozen voor de keus van mijn man, Mason. Nu zwanger van de 3e en deze keer is het een meisje en aangezien we nog steeds verliefd zijn op de meisjesnaam die we hadden zijn we deze keer snel klaar :)