Snap
  • Zwanger

Een lekker winters gerecht

Winterminestrone met pastaschelpjes

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 prei (in ringen)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 3 stengels bleekselderij (in kleine blokjes)
  • 150 gr winterwortel (in kleine blokjes)
  • 1/2 knolselderij (in kleine blokjes)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1,5 liter groente of kruidenbouillon (3 tabletten)
  • 2 el verse tijm (blaadjes)
  • 100 gr pasta schelpjes
  • 1 blikje groene kidneybonen (400 gr)
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas

Wat moet je doen?

1. Verhit de olie in een grote pan, fruit hierin de prei, knoflook en bleekselderij zachtjes 5 min.. Ze mogen niet kleuren. Voeg de winterwortel, de knolselderij, tomatenblokjes, bouillon en tijm toe. Breng de soep aan de kook en voeg naar smaak zout en peper. Kook de soep ca. 10 minuten.

2. Voeg de pastaschelpjes en kidneybonen toe en kook de soep nog ca. 10 min. tot de pasta gaar is.

3. Verdeel de soep over vier soepborden en maal er extra zwarte peper boven. Serveer de kaas apart erbij. Lekker met een scheutje olijfolie extra vierge en ciabattatoast.(Zie tip)

Tip:

Ciabattatoast: Verwarm de ovengrill voor. Pers een teentje knoflook uit boven 3 el olie. Snijd een ciabattabrood open en bestrijk de snijvlakken met de olie. Leg het brood op het rooster op zo'n 10 cm onder de grill en rooster het goudbruin.