{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een jongetje of een meisje?

Er zijn verschillende manieren om het geslacht van je baby tijdens de zwangerschap te "voorspellen".

Afbeelding blog 'Een jongetje of een meisje?' Achtergrond blur afbeelding

Sommige vrouwen geloven er heel erg in, anderen vinden het de grootste onzin. 
Er zijn verschillende manieren om het geslacht van je nog ongeboren kind te voorspellen terwijl het nog in je buik zit.
Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

De Chinese geslachtskalender.

De Chinese geslachtskalender is een hele oude Chinese tabel. Om erachter te komen wat volgens deze kalender het geslacht van je kindje is, heb je de maand nodig waarin je kindje is verwekt en de leeftijd van de moeder op het moment van conceptie. Aan de hand van deze twee gegevens kun je in de tabel opzoeken of je een jongetje of meisje krijgt.

Een jongen!
Ben je tijdens je zwangerschap 's ochtends vrolijk, zie je er fantastisch en stralend uit, slaap je op je linkerzij, laat je veel scheten en boeren, slaap je met je hoofd naar het noorden, houd je van zure etenswaren, is je rechterborst groter dan je linkerborst, draag je je kindje laag, heb je een spitse, puntige buik, heb je last van koude voeten of heb je een zwangerschapsstreep die boven je navel uitkomt? Dan is de kans erg groot dat je een jongen krijgt! (Volgens de bakerpraatjes tenminste...)

Een meisje!
Ben je tijdens je zwangerschap 's ochtends niet te genieten, heb je veel puistjes en pukkeltjes, is je linkerborst groter dan je rechterborst, geef je veel over en ben je misselijk, worden je billen heel dik, heb je een zwangerschapsstreep met een kronkel erin, heb je een ronde buik, draag je je kindje hoog, slaap je op je rechterzij, slaap je met je hoofd naar het zuiden en eet je veel zoetigheid? Gefeliciteerd! Dan krijg je vast een meisje! (Volgens de bakerpraatjes!)

Muts
Een muts dragen tijdens het verwekken van het kindje kan ook nog wel eens helpen om het geslacht van de baby vast te leggen. Draagt papa een muts? Dan wordt het een jongetje! Draagt mama een muts? Dan wordt het een meisje!

Naald en draad
Nog een methode om het geslacht van het kindje in je buik te voorspellen (en gelijk het geslacht van eventueel nog komende kinderen): neem een draad met een naald eraan. Houd de draad vast, en wrijf vervolgens een paar keer de naald langs de zijkant van je hand. Vervolgens houd je de naald boven je hand. Gaat de naald rondjes draaien? Dan krijg je een meisje. Gaat de naald van links naar rechts bewegen? Dan krijg je een jongen! Hangt de naald tussendoor even stil en gaat hij daarna weer bewegen? Dat is dan het geslacht van het daarop volgend kind. (Handig, weet je gelijk hoeveel kindjes je krijgt...). Let wel op dat degene die de draad vasthoudt niet stiekem zelf rondjes/streepjes gaat maken met de naald!

Dromen
Droom je tijdens je zwangerschap dat je een jongetje krijgt? Dan krijg je een meisje! Droom je dat je een meisje krijgt? Dan krijg je een jongetje!

Hartslag
Heeft de baby in je buik een snelle hartslag? Dan is het een meisje. Is de hartslag wat langzamer, dan is het een jongetje.

Eisprong
Vindt de conceptie plaats een paar dagen voor de eisprong, dan krijg je een meisje. Vindt de conceptie plaats op de dag van de eisprong, dan krijg je een jongetje. Dit komt doordat de "jongens-zaadjes" snelle zwemmers zijn, maar niet lang overleven. "Meisjes-zaadjes" zwemmen langzamer, maar houden het wel langer uit.

Erg leuk natuurlijk om met deze manieren naar het geslacht van je kindje te raden, maar de enige echte manier om zekerheid te hebben van het geslacht van je nog ongeboren kind, is natuurlijk door middel van een echo. En ook bij een echo kunnen ze het nog niet met 100% zekerheid zeggen of het kindje in je buik nou een jongetje of een meisje is... Wil je echt 100% zekerheid over het geslacht? Dan zul je toch moeten wachten tot je kindje geboren is.

Heb jij het geslacht van je kindje voorspeld aan de hand van (één van) deze bakerpraatjes? En klopte het?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je