{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een jongen of een meisje?

Afbeelding blog 'Een jongen of een meisje?'

Toch vraagt elke ouder zich dit wel af zodra er een klein kindje begint te groeien in de buik. Krijgen we een zoontje of een dochtertje? Honderden symptomen zijn er bedacht waar je van te voren aan kan merken of het een jongen of een meisje wordt. Buik naar voren is jongen, veel misselijk is een meisje, enzovoort. Deze symptomen wezen bij mijn vorige zwangerschap dus duidelijk op een jongen, terwijl het toch een meisje werd. Klopt dus niets van.

Er is wel iets anders waar je het aan kan merken, en dat is je moedergevoel. Zo wist ik tijdens mijn vorige zwangerschap vanaf dag één al dat er een meisje in mijn buik groeide. We kochten zelfs al meisjeskleren voordat we wisten wat het geslacht was. Niet dat ik niet blij zou zijn als het een jongen was geworden, maar ik voelde gewoon dat het een meisje was. Waar ik het aan merkte? Aan de volgende dingen:

  • 1. Ik kon alleen maar leuke meisjesnamen verzinnen, geen jongensnamen;
  • 2. Ik kon alleen maar bedenken in welke meidenkleuren ik de babykamer zou maken;
  • 3. In babywinkels stond ik alleen maar verliefd naar de meidenkleertjes te staren en de jongenkleertjes deden me niets;
  • 4. Ik was heel erg hormonaal. Ik zei dan ook: "Het gaat toch ook niet anders. Twee vrouwen in één lichaam, dat zijn flink wat hormonen".

Iemand die net zolang zwanger was als ik toen der tijd had dit precies andersom. En raad eens, bij haar werd het een jongen.

Deze zwangerschap ben ik er dus ook van overtuigd dat het een jongen wordt, want al mijn vier genoemde punten zijn nu andersom. Of mijn theorie ook echt klopt moeten we maar weer even afwachten, over aan aantal weken weten we wel wat het geslacht wordt van ons kindje. En weer maakt het me niets uit, of het nou een jongen of een meisje is, ik vind het allebei even leuk. Lekker cliché, maar waar: "Als het maar gezond is en gelukkig wordt".

Hoe was dit bij jouw zwangerschap? Wist jij ook al vanaf het begin wat het geslacht was van het kindje in je buik? Had jij het ook door deze genoemde punten of juist iets heel anders?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je