{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een jaar geleden..

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik wist al precies hoe ik het zou doen. Ik had mijn spulletjes verzameld en mooie foto's gemaakt.

Afbeelding blog 'Een jaar geleden..  '

Vandaag opende ik facebook en kreeg ik een herinnering update. Het is vandaag precies een jaar geleden dat ik bekend maakte dat wij een kindje kregen. 

Wij wisten al vrij vroeg dat we een kindje kregen, ik was ongeveer 2-3 weken zwanger. Tenminste dat gaf de test aan. Ik vond het zo spannend. Maar was zooo blij! Ik kon niet wachten met testen en dus heb ik het in mijn eentje gedaan. Daarna heb ik als een kip zonder kop door het huis gerend en gehuild. Ik kon het niet geloven. Ik was verwonderd, gelukkig, verliefd en tegelijkertijd bang. 

De eerste weken van mijn zwangerschap waren super spannend. Ik had teveel spookverhalen gehoord. Dus daar waar ik zo over te moon was, durfde ik ook niet helemaal toe te geven aan dat gevoel. Maar na de 'klopt het hartje echo' durfde ik al meer te denken over de toen nog zo verre toekomst. Zo veel te plannen en doen, aaaahh, waar te beginnen.

Te beginnen bij, hoe gaan wij het iedereen vertellen? Toen ik 11,5 (ja ja heel precies) weken zwanger was, besloten wij het te gaan vertellen. We moesten langs veel mensen dus hebben ruim de tijd genomen. Voor alle oma's, opa's, ooms en tantes hadden wij mokken (of een ander cadeautje), met daarop oom, tante, etc. Deze hadden wij ingepakt en hebben wij als cadeautje gegeven. Wij lieten hen zelf nadenken over wat er nou op hun mok stond. De reacties waren geweldig. Zoveel liefde en zoveel emotie! Voor mijn twee jonge zusjes (toen 7 en 10) had ik t-shirt gemaakt met daarop 'tante'. Ze vonden het heel leuk, maar begrepen eerst de tekst niet. Maar toen het kwartje viel waren ook zij super enthousiast. We moesten nog lang onze mondjes houden en konden nog niets op whatsapp zetten. Want de mokken gingen mee naar Suriname (daar wonen mijn schoonmoeder en schoonzus en haar dochters) en wij wilden dat het ook voor hen een verassing bleef.

Op school hadden wij een kerst lunch met de klas. Iedereen zou iets maken en meenemen. Ik vond het een leuk idee om dan iets met het eten te doen, qua bekendmaking of course. Ik had slagroomsoesjes en die gedoopt in chocolade en bestrooid met roze en blauwe muisjes. Eenmaal aan tafel zei ik dat ik iets speciaals had meegenomen, en zette mijn 'baby-sooesjes' op tafel. De reacties waren zo leuk en lief. Ook die dag vergeet ik nooit meer! 

Toen was de rest, op facebook, aan de beurt. Ik had super leuke schoentjes gekocht. All stars met de Amerikaanse vlag als print. Dit waren haar eerste schoentjes en ook het eerste wat wij voor haar gekocht hebben. Daarna heb ik een kalender geprint en de uitgerekende datum omcirkeld. Toen onze echo erbij gelegd en daar een mooie foto van gemaakt. En die heb ik op facebook gezet. In één oogopslag duidelijk wat wij wilden delen. En weer mooie, lieve reacties.

Het is alweer een jaar geleden, maar het voelt als een week. Maar ondertussen past ons meisje haar eerste schoentjes niet meer. En is zij, een jaar later, 6 maanden oud. Het is super cliché, maar super waar. De tijd gaat rete snel! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je