{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een halve baarmoeder, 1 eierstok + spiraal en toch.... zwanger!

Vervolg: Met een baby kun je toch niks

Afbeelding blog 'Een halve baarmoeder, 1 eierstok + spiraal en toch.... zwanger! '

Zoals jullie in de vorige blog konden lezen was ik dus nooit echt een baby type... - - nadruk op was :-)- - 

๐—ง๐—ผ๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ธ ๐—บ๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—บ๐—ฎ๐—ป ๐—น๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฎ๐˜€ ๐—ถ๐—ธ ๐—ป๐—ฒ๐˜ ๐—ด๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ผ๐—ฝ๐˜ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฝ๐—ถ๐—น, ๐—ผ๐—บ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐—ธ ๐—บ๐—ถ๐—ท ๐—ต๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐—ณ๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฒ๐—น๐—ฑ๐—ฒ. ๐—œ๐—ธ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฒ๐—บ๐—ผ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐—น๐—ฎ๐—ฏ๐—ถ๐—ฒ๐—น ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป, ๐—ธ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐—ด ๐—ฏ๐˜‚๐—ถ๐—ธ๐—ฝ๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐˜„๐—ฎ๐—บ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐˜„๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜. ๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ ๐—ถ๐—ธ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐—ป๐—ฎ ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ฎ๐—น๐—ณ ๐—ท๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฝ๐—ถ๐—น ๐—ด๐—ฒ๐—ฏ๐—ฟ๐˜‚๐—ถ๐—ธ๐˜ ๐˜๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป, ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐—น๐—ผ๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—บ ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜๐—ฒ ๐—ด๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜€๐—ฝ๐—ถ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—น. 

Omdat ik ben geboren met een halve baarmoeder en 1 eierstok (en 1 nier maar dat is nu niet zo relevant haha), besloot ik voor een koperspiraal te gaan om zo mijn natuurlijke cyclus te behouden en evt. op te kunnen merken als er iets daarin niet goed verliep. - -achteraf gezien gelukkig dexe keus gemaakt- - 

Het plaatsen van het spiraal vond ik trouwens echt vreselijk, nog erger dan weeรซn van de bevalling weet ik nu. (herkenbaar?) Het moest ook 3x overnieuw dus dat hielp denk ik ook niet. Vervolgens een echo laten maken waarop te zien was dat het spiraal wel goed zat - -fjieuw!- -

Een half jaar later werd ik zomaar opeens ineens 5 maanden niet ongesteld. De huisarts vroeg nog of ik niet zwanger was? Nou nee, na 5 testen oid lijkt mij niet... Ze vertelde mij dat ze pas na 6 maand iets konden doen dmv een hormoonkuur. Op mijn vraag of het probleem daarmee was opgelost zei ze "waarschijnlijk niet".  Nou nee bedankt, dan hoef ik geen hormoonkuur.... Uiteindelijk is het gelukt om weer hormonaal in balans te komen via de orthomoleculair therapeut dus dat was heel fijn. 

Maar toen ik vervolgens 1 12 jaar later weer 2 maand niet ongesteld werd, behalve een keer 1 dag een beetje (innesteling?).zocht ik er niets achter... Ik voelde me verder juist ook topfit! Ik zat eindelijk na jaren struggels heerlijk in mijn vel, was blij met mijn lichaam en figuur en genoot daar volop van. Totdat ik op een avond onder de douche stond en ineens zo, bam!, aanvoelde: ik ben zwanger. - -Heel gek vond ik dit- - Maar ik stopte dat wel een beetje weg zo van "dat kan toch niet"

De test de volgende dag was toch inderdaad 2x positief - -ja voor de zekerheid nog maar een keer gedaan op aanraden van mijn man :p- -

Door mijn gevoel van de avond ervoor was ik niet 100% verrast en van de kaart, maar toch kon ik het nog steeds bijna niet geloven.... Tuurlijk, anticonceptie biedt nooit 100% zekerheid, maar ook nog met mijn afwijking? Eerlijk gezegd, ik wist echt niet wat ik ermee moest! Aan de ene kant vond ik het geweldig, was ik 26 dus niet super jong en onze relatie ging opzich goed. Aan de andere kant voelde ik me dus รฉindelijk fijn in mijn lichaam en was ik net begonnen met mijn Master aan de universiteit en daar had ik ontzettend veel plezier in. We genoten echt nog volop van ons chille studentenleventje in ons kleine appartementje... 

Maar we wisten allebei dat dit nu natuurlijk zou gaan veranderen, want de zwangerschap afbreken was voor ons absoluut geen optie...


๐˜ž๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ต ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ญ๐˜จ๐˜ฅ...


๐š…๐š˜๐šŽ๐š๐š“๐šŽ๐šœ ๐šฃ๐š’๐š“๐š— ๐šŸ๐šŠ๐š— ๐™ฝ๐š’๐šŽ๐š• ๐šŽ๐š— ๐š๐š˜๐š๐š˜ ๐š’๐šœ ๐š๐šŽ๐š–๐šŠ๐šŠ๐š”๐š ๐š๐š˜๐š˜๐š› ๐š–๐š’๐š“๐š— ๐š–๐šŠ๐š— ๐Ÿ’™


Edit: Voor de zekerheid, Dit is niet bedoelt zo van 'kijk mij nou zo eens zwanger worden', maar geschreven, omdat ik zelf ook heel erg verbaaasd erover was! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je