{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een (Geboorte)datum.

Een datum. Voor de 1 maar een datum, voor de ander betekent het een grote verandering is zijn leven.

Afbeelding blog 'Een (Geboorte)datum.'

Die ene dag

Voor de 1 een datum voor de ander verandert het zijn hele leven.

Op het moment dat ik zwanger was, ben ik natuurlijk meteen gaan rekenen. Dolblij dat we pas eind januari uitgerekend waren. Dit zodat we onze zorgverzekering hierop aan konden passen om hoge kosten te voorkomen. Maar ik kwam ook al snel tot de ontdekking dat deze datum wel heel dicht bij een andere belangrijke datum lag.

En dat is dus vandaag 22 januari, 13 jaar geleden overleed mijn moeder bij een auto ongeluk. Een datum die de laatste jaren steeds minder beladen werd en soms zelfs vergeten.

De pijn slijt, het gemis word groter maar ik heb het inmiddels een mooi plekje in gegeven. Maar wat werd ik er zenuwachtig van dat deze datum zo dicht bij mijn uitgerekende datum lag. Het voelde gewoon niet goed om op deze dag te bevallen, dat zou het voor mij juist beladen maken.

Zoals je misschien al opgevallen is praat ik in verleden tijd, want het was beladen. Ik heb er veel over gepraat en ik vond het steeds mooier worden als we deze dag om konden toveren tot iets bijzonders. De geboortedag van onze zoon. Maar inmiddels is het bijna 20.00 en deze dag gaat langzaam voorbij. Zonder dat ik ook maar het idee heb dat onze zoon zich vandaag nog aan zal gaan dienen. Ik ben teleurgesteld en verdrietig, maar ik wil niet verdrietig zijn.

Ondertussen blijft het door rommelen in mijn buik, zoals het al dagen doet, maar geen tekenen dat onze zoon zich nog zal laten zien vandaag. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je