{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een eigen huis een plek onder de *donkere wolk*

Een kindje op komst en nog bij je schoonouders op zolder wonen, niet ideaal! Wij wilden graag een plekje voor onszelf, wat een gedoe is dat!

Afbeelding blog 'Een eigen huis een plek onder de *donkere wolk*'

Zoals ik eerder al genoemd heb, woonden we bij mijn schoonouders op zolder. Met z'n tweeën was dit prima te doen. Tuurlijk zochten we naar een eigen plekje, maar dit had nog geen haast.

Toen ik echter zwanger bleek te zijn kwam er wel spoed achter. Nadat we met verschillende instanties hadden gebeld kwamen we tot de volgende conclusie:

Zwangerschap is geen reden voor urgentie voor een huurhuis. (De wachtlijst bij ons in de omgeving is gemiddeld 5-10 jaar)

Zolang wij een dak boven ons hoofd hebben, krijgen we nergens urgentie. Maargoed mijn schoonouders (en andere familie) lieten ons heus niet op straat slapen! 

En kopen zit er de komende jaren nog niet in omdat we op dat moment nog te weinig verdienden en ik helaas een enorme studieschuld heb van mijn niet afgeronde hbo opleiding.

De conclusie was dus afwachten en hopen dat we snel uitgeloot worden voor een betaalbare en  een woning die ruim genoeg is. 

We maakten van de twee kamers op zolder een slaapkamer en een woonkamertje, zodat we wel een plekje voor ons zelf hadden. In de slaapkamer legden we laminaat en de muren kregen een behangetje en een likje verf. Er kwam een nieuw dakraam en van mijn tante kregen we een mooie babykamer. Van ons spaargeld kochten we een mooie grote kledingkast met ruimte voor al onze spullen. 

image_1500666086.jpg

We hadden alles netjes klaar staan toen ik 32 weken zwanger was. Weer een zorg minder!

Eind december kregen we het bericht dat we weer eens ingeloot waren voor een huisje (dit was al eerder gebeurd maar deze huisjes waren echt te klein) .

We gingen kijken en het was wéér een huisje met maar 1 slaapkamer. We waren echt toe aan een plekje voor ons zelf en ik heb toen maar een tekening gemaakt met de maten en een indeling. Dit paste allemaal precies! Het gaat om een huisje van 40 vierkante meter, maar wel met een tuin van bijna 20 meter diep (ja waarom dit zo is geen idee maargoed) .

Na weken klussen en alles verhuizen hadden we eindelijk ons eigen plekje. 

We hebben de luxe slaapbank van de zus van m'n man overgenomen en ons zoontje heeft een eigen kamer. 

Onze woonkamer is gezellig en onze mooie hoekbank is een echte eye catcher. Wat men niet ziet is dat deze mooie bank iedere avond uitgeklapt wordt en er een mooi bed verschijnt met matras. Heerlijk!

IMG_3685_1500666156.PNG

We zijn nu druk aan t sparen voor een koophuis, maar voorlopig hebben we ons eigen plekje.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je