{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een doorn in het oog; bedverhogers

De consultant van het kraambureau is duidelijk: uw bed staat niet hoog genoeg volgens de Arbo normen, u moet bedverhogers aanschaffen.

Afbeelding blog 'Een doorn in het oog; bedverhogers' Achtergrond blur afbeelding

Met nog 21 dagen te gaan is het aftellen echt in volle gang en zo ook de voorbereiding op de bevalling zelf en de weg ná de geboorte. Voor de afgelopen feestdagen stond dan ook een gesprek met een consultant van het kraambureau gepland. Eén ding wist ik zeker, we gaan een discussie krijgen over die foeilelijke bedverhogers. 

Een alleraardigste vrouw schuift aan tafel aan en ik voorzie haar van een thee. We gaan goed van start, spreken de basisgegevens door, vullen e.e.a. in en ik krijg de ruimte om vragen te stellen. Hierna maken we een ronde door het huis, naar de babykamer, onze slaapkamer en de badkamers. De babykamer en badkamers krijgen een groene vink. Op zich onze slaapkamer ook want ze vindt het een prachtige kamer maar haar oog valt gelijk op het bed. Het is niet hoog genoeg, ondanks dat het al een relatief hoog bed is door de boxspring. Ze pakt haar meetlint er bij en concludeert wat ze al dacht 'nee dit mist volgens de Arbo normen nog zo'n 15 centimeter'. 

'Doe niet moeilijk Naomi, voldoe aan de wensen en normen voor de aanstaande kraamhulp'. Ik hoor het mezelf zeggen maar het engeltje wordt door het duiveltje getrapt. Ik wil die bedverhogers niet. Foeilelijke dingen! Een doorn in het oog! En die garandeert mij dat ze stabiel zijn? Al vanaf het begin ben ik tegen die bedverhogers. Vraag me 'waarom' en ik kan het niet goed onderbouwen maar ben er wel fel tegen. 
Ik probeer de consultant nog om te praten door te zeggen dat het hoofd- en voeteinden wel omhoog kan, totaal zinloos weet ik ook wel, maar het mag niet baten. Nee die bedverhogers moeten er komen, dit is conform de Arbo normen om de kraamhulp zonder lichamelijke klachten haar werk te kunnen laten uitvoeren. 

Een bed van 80 centimeter hoog... Ja zie daar met je overgevoelige doos maar eens zelf in te stappen. Dan begrijp ik wel dat de kraamhulp MOET helpen. Je bungelt met je benen en kont net wel of net niet het bed in. Eindigt mogelijk dus met je kont weer op de grond. En daar zit je dan. Ja hoor, ik zie het al helemaal voor me. Top die bedverhogers! Werkverschaffing zal je bedoelen. Recalcitrant? Heel erg! 

Realistisch gezien begrijp ik het wel. Natuurlijk. Uiteraard. Maar al te goed. De overgevoelige doos zal wel de nodige verzorging en controle nodig hebben. En die kan ik niet bij mezelf toepassen en nee familie of vrienden horen dat ook niet te doen, dat is dus één van de taken van de kraamhulp en zij moet na een week niet met een hernia de ziektewet in gaan. 

Maar waarom zijn die bedverhogers zo verdomde lelijk? Foeilelijk! Oerlelijk! Afgelopen zaterdag er toch maar aan moeten geloven en richting Medipoint voor bedverhogers. Goedgehumeurd stap ik met manlief, kan hij dragen, de Medipoint binnen en vraag om de bedverhogers. 'Ja maar natuurlijk mevrouw, ik ga ze voor u pakken'. In het magazijn wordt er gerommeld en binnen korte tijd komen de bedverhogers ten tonele. Allemachtig wat lelijk! Ik kijk naar manlief en hij kijkt naar mij, zijn blik zegt mij genoeg. Hij denkt en vindt hetzelfde als ik: moeten deze foeilelijke dingen onder ons bed? Het lijken net plastic zandvormen voor een kind om een kasteel mee te bouwen. 

Buiten zeggen we beide dat deze bedverhogers er pas zo laat mogelijk onder gaan. Thuis gekomen krijg ik de vraag waar de bedverhogers heen moeten. Ik kan maar één plek bedenken: de bezemkast en daar heel ver achterin!!! Misschien zijn lege omgekeerde Heineken kratten nog een idee, tenminste een beetje 'mode' bewust...

Ben ik nou zo gek of vinden jullie de bedverhogers, weliswaar noodzakelijk, ook een doorn in het oog?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je