{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een derde wondertje...wel of niet?

Het eeuwige dubben...wel of niet? Verstand en gevoel zeggen twee hele verschillende dingen...Help!

Afbeelding blog 'Een derde wondertje...wel of niet?'

Al tijden aan het dubben...wel of geen derde?...

En terwijl ik dit typ bekruipt me al een gevoel van: waar doe je moeilijk over? Er zijn een heleboel mensen die uberhaupt hopen op 1 kind...ga jij met 2 gezonde kinderen moeilijk zitten doen over wel of geen 3e?

Maar zo gevoelig ligt het dus....

Mijn gevoel schreeuwt: JA....liever gisteren dan morgen

Mijn verstand zegt: NEE.....2 kinderen zijn al HEEL duur, die 3e kan je niet eens betalen! Laat staan dat je er de ruimte ervoor hebt!

Het blijft een kwestie die maar door mijn hoofd blijft spoken. 

Toen wij begonnen voor ons eerste kindje voelde wij zelf al de druk...Niemand wist ervan, maar maand na maand zaten we naar witte testen te staren. Mijn humeur werd er niet beter op. Toen de 12e maand er eindelijk een tweede streepje verscheen, viel er zoveel van ons af. De zwangerschap+bevalling verliepen vlekkeloos dus al snel wilde we voor een tweede gaan. Tenslotte zou het toch wel weer een tijdje duren. Dat deed het ook. En ondanks dat we een prachtig schepseltje hadden waar we intens gelukkig mee waren was de teleurstelling, ook nu weer, maand na maand erg groot! Na 10 maanden verscheen er een tweede streepje en weer verliep alles vlekkeloos. Maar ook nu bekroop ons al snel het gevoel: we zijn niet compleet.....Maar gezien onze financiele situatie is het gewoon zeer onverstandig om voor een derde te gaan. Ja...zeggen veel mensen dan: een baby heeft niet veel nodig....Ammehoela! Weet je wat die luiers/voeding/kleertjes kosten!? En natuurlijk hoef je niet van alles het a-merk...maar dan nog kost het geld! Dus verstandig gezien moeten we het gewoon niet doen....maar dat gevoel....Ik moet, ik zou, NU....

Het blijft knagen...en nu langzamerhand mensen om mij heen zwanger raken, raak ik er nog meer mee besmet. Ik zou het zo graag allemaal nog eens meemaken...

Dilemma dilemma....

Herkenbaar? En zo ja, hoe dealen jullie hiermee?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je