Snap
  • Zwanger

Een derde wondertje...wel of niet?

Het eeuwige dubben...wel of niet? Verstand en gevoel zeggen twee hele verschillende dingen...Help!

Al tijden aan het dubben...wel of geen derde?...

En terwijl ik dit typ bekruipt me al een gevoel van: waar doe je moeilijk over? Er zijn een heleboel mensen die uberhaupt hopen op 1 kind...ga jij met 2 gezonde kinderen moeilijk zitten doen over wel of geen 3e?

Maar zo gevoelig ligt het dus....

Mijn gevoel schreeuwt: JA....liever gisteren dan morgen

Mijn verstand zegt: NEE.....2 kinderen zijn al HEEL duur, die 3e kan je niet eens betalen! Laat staan dat je er de ruimte ervoor hebt!

Het blijft een kwestie die maar door mijn hoofd blijft spoken. 

Toen wij begonnen voor ons eerste kindje voelde wij zelf al de druk...Niemand wist ervan, maar maand na maand zaten we naar witte testen te staren. Mijn humeur werd er niet beter op. Toen de 12e maand er eindelijk een tweede streepje verscheen, viel er zoveel van ons af. De zwangerschap+bevalling verliepen vlekkeloos dus al snel wilde we voor een tweede gaan. Tenslotte zou het toch wel weer een tijdje duren. Dat deed het ook. En ondanks dat we een prachtig schepseltje hadden waar we intens gelukkig mee waren was de teleurstelling, ook nu weer, maand na maand erg groot! Na 10 maanden verscheen er een tweede streepje en weer verliep alles vlekkeloos. Maar ook nu bekroop ons al snel het gevoel: we zijn niet compleet.....Maar gezien onze financiele situatie is het gewoon zeer onverstandig om voor een derde te gaan. Ja...zeggen veel mensen dan: een baby heeft niet veel nodig....Ammehoela! Weet je wat die luiers/voeding/kleertjes kosten!? En natuurlijk hoef je niet van alles het a-merk...maar dan nog kost het geld! Dus verstandig gezien moeten we het gewoon niet doen....maar dat gevoel....Ik moet, ik zou, NU....

Het blijft knagen...en nu langzamerhand mensen om mij heen zwanger raken, raak ik er nog meer mee besmet. Ik zou het zo graag allemaal nog eens meemaken...

Dilemma dilemma....

Herkenbaar? En zo ja, hoe dealen jullie hiermee?

10 jaar geleden

Hallo! Toevallig een tijdje terug ook met dit dilemma gezeten en er toevallig ook een blog over geschreven! Toen het eenmaal zwart op wit stond vonden wij dat wij er eigenlijk voor moesten gaan. We zouden wel zien waar het schip zou stranden. Inmiddels verwachten wij ons derde kindje in september en we zijn er echt super blij mee! De beren op de weg zijn inmiddels verdwenen. We kopen een hoop 2ehands en moeten nu gewoon al wat opzij leggen voor de kosten van luiers etc. Ik bedoel die 3 extra aardappeltjes zullen het echt niet moeilijker maken voor ons als gezin.... Het is nu een kwestie van een beetje puzzelen maar wij gaan toch liever twee jaar niet op vakantie, en kopen even wat minder dure cadeaus met Sinterklaas. Met een beetje wikken en wegen kom je al een heel eind!

10 jaar geleden

Wat een lastige situatie. Ergens is het toch erg dat geld ons ervan kan weerhouden onze dromen na te jagen? Ik zou je adviseren vooral na te denken waar de gevoelens vandaan komen. Zijn het puur de hormonen, is het de wens zwanger te zijn, of voelt jullie gezin echt incompleet? Bekijk je gezin eens alsof je een buitenstaander bent, ontbreekt hier iets? Geld blijft natuurlijk een lastige factor, maar wat als je de rest van je leven het gevoel houdt dat geld de enige reden is geweest dat nummer drie er niet gekomen is? En hoe zouden jullie het doen als nummer drie zich onverwachts toch aandiende? Ik heb nu een zoon die er, als mijn verstand het meeste inspraak had gehad, nog niet geweest was. Maar ons gevoel gaf aan dat we er aan toe waren en dat we er voor moesten gaan. Ik ben zo blij dat we die keuze gemaakt hebben! Want eigenlijk.... eigenlijk is het financieel gezien wel te doen. Al dachten we dat het moeilijk zal zijn. Wat maakt jou gelukkig? Minder luxe en een derde, of alles houden zoals het is?

10 jaar geleden

Lastig, he! Hier een paar jaar geleden heel kort de wens gehad voor een derde maar dat is eigenlijk helemaal vanzelf weggegaan. Ik zou er nu echt niet meer aan moeten denken zelfs...

10 jaar geleden

Lastig dillema, maar laat je zeker niet alleen door de hormonen overheersen want die zorgen er soms ook voor dat je de situatie niet helder inschat. Wat betreft de kosten....natuurlijk zijn die er, maar de derde kost altijd minder dan de eerste en je krijgt natuurlijk ook je kinderbijslag. Als je borstvoeding kunt en wilt geven dan scheelt dat ook alweer een stuk in de kosten om maar iets te noemen. Wat je ook doet....wel of niet....zorg eerst dat je helder krijgt waarom je dit zo graag wilt. Want ik kan je wel vertellen dat na die derde die hormonen nog steeds ervoor kunnen zorgen dat je naar nog een keer die ervaring....nog een keertje zwanger...nog een keer zo´n lief klein prulletje verlangt...dat gaat echt niet zomaar over na je derde. En je kunt nu eenmaal niet aan de gang blijven he :-)