{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een broertje... dat is even slikken!

Ik zag het al helemaal voor me; twee kleine meisjes aan de eettafel. Toen dit niet zo bleek te zijn, moest ik wel even een traantje laten...

Afbeelding blog 'Een broertje... dat is even slikken!' Achtergrond blur afbeelding

Opgegroeid met twee oudere zussen weet ik niet beter dan hoe (leuk) het is om zussen te hebben. Jongens? Nee, dat is onbekend terrein voor mij. Bovendien krijg je er dan van die vervelende schoondochters bij. Nee dank je, ik ben een echte meisjesmoeder.  

Tijdens de zwangerschap van ons eerste kindje wist ik het dan ook zeker: het werd een meisje. En ja hoor: Lisa werd geboren.  En ook toen de tweede kleine spruit zich aankondigde, riepen mijn vriend en ik dat het vast een meisje zou worden. Hoe dichter de datum van de twintigwekenecho naderde, hoe meer ik een slag om de arm hield. De kans was tenslotte 50 procent. Maar toen de verloskundige het verlossende nieuws bracht, was ik toch even ontdaan.  Lisa zou een broertje krijgen! Eenmaal buiten hield ik het niet meer en stroomden de tranen over mijn wangen. Na een miskraam en twee ellendige zwangerschappen zou er geen derde komen. Dat betekende nooit meer een zusje voor Lisa... Mijn droom spatte in duigen.

Na twee dagen heb ik de knop omgezet. Een jongetje is dan misschien wel onbekend terrein, maar wie zegt dat het niet minstens net zo leuk is! Langzaam begin ik dit te zien als een uitdaging, als een kans, als een zegen dat ik mag ondervinden hoe het is om zowel een dochter als een zoon te hebben. Want wat zeur ik nou; ik ben toch al gezegend met een gezonde dochter! Ik krijg er weer helemaal zin in, ben volop aan het brainstormen over jongensnamen en de inrichting van het jongenskamertje. Nou maar hopen dat ze het niet fout gezien hebben bij het echocentrum...

Tot slot: ik snap dat deze blog kan leiden tot negatieve reacties. Want wat maakt het geslacht nou uit, als het kind maar gezond is! Laat staan het feit dat sommige mensen niet eens kinderen kunnen krijgen. Waar zeur ik dan over! En dat klopt helemaal. Mensen hebben duizend wensen, maar een ouder met een ziek kind of een ongewenst kinderloos stel heeft er maar een. Nou ben ik gelukkig al gezegend met een gezonde dochter en hoop ik niets liever dan dat ons zoontje ook gezond er wereld zal komen.  Toch wilde ik deze gevoelens even van me af schrijven. Ik ben benieuwd of er meer moeders zijn die zich erin herkennen! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je