{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een berg sushi & een 'kapotte zwangerschapstest' ...

Afbeelding blog 'Een berg sushi & een 'kapotte zwangerschapstest' ...' Achtergrond blur afbeelding

Mei 2020 .. na de eerste 5 maanden met ons dochtertje Guusje (geboren op 7 december 2019), leken de nachten alweer op wat ze vroeger waren en dacht ik dat we met z'n allen een soort van ritme hadden gevonden. Wat natuurlijk heus niet was, want zodra je zoiets denkt dan Jinx je jezelf en gaat het precies anders dan je die ochtend nog dacht. Al mag ik trouwens niet klagen over de nachten, want hé; wie klaagt er nu over een wens die is uitgekomen. Na een lang traject in de ziekenhuizen, vele spuiten, prikken, onderzoeken en echo's, was het namelijk een wonder dat Guusje dankzij IVF door ons op de wereld is gezet. Een mega rollercoaster, en het was nu eens tijd voor een etentje met ons twee (gewoon thuis, want Corona hing al in de lucht)!

Aangezien ik al die tijd niet veel gemist had qua eten en drinken, maar éindelijk ongegeneerd sushi eten wel op m'n lijstje stond, werd er op vrijdag door mijn man geroepen dat het tijd was voor een mega bestelling. Zo gezegd zo gedaan... ik koos alles wat ik dacht op te kunnen, en dus haalde Bas na zijn werk de verzameling op bij ons lievelingsrestaurant. ❃

Omdat ik voor mijn bevalling en ook zwangerschap zo lang heb opgelet met eten en drinken, 'want stel dat' ...... was het bijna als normaal dat het door m'n hoofd schoot of ik niet moest testen voor ik die sushi ging aanvallen. Ik was de hele week ook nog op en af wat misselijk en at op andere momenten nog net het bestek niet op, dus ook al wist ik dat ik heus niet zwanger kon zijn, toch maar even die test scoren. Niks romantisch aan ook deze keer; hup, vlug testen voor al het lekkere eten er is.

... nog vóór ik kon nadenken over wat er aan het gebeuren was, vlogen er 2 dikke strepen in de witte vakjes. De bijsluiter erbij, want deze test was vast vet over de datum óf gewoon kapot. Het stond er echt; dit zou betekenen dat ik opnieuw zwanger was, maar deze keer op de natuurlijke wijze. En hoe dan? Ja hóe wist ik wel, maar dat kon helemaal niet omdat ik zo goed als onvruchtbaar was verklaard in de ziekenhuizen. Ondertussen werd er beneden geroepen: Sushiiii voor moeders!

Zo'n 15 minuten later stonden Bas en ik naast het bedje van Guusje. Ze sliep.. iets wat ik de komende 3 dagen in ieder geval amper zou gaan doen. Nadat ik de test uit m'n mouw had getoverd en Bas al zijn spullen maar even neer had gezet, hebben we gegild... van blijdschap als het zo zou zijn en tegelijk van een soort totale paniek. Daar stonden we dan. De verloskundige bellen, dat moest stap één zijn. In het keuze-menu koos ik voor optie 2, 'nieuwe klant'. 5 maanden eerder ging ik nog voor optie 1, 'de bevalling begint' ... ik glimlachte naar Bas. Gelukkig, Annelies aan de telefoon: mijn lievelingsverloskundige!

"Hi Annelies, ik heb maar optie 2 gekozen, maar volgens mij is gewoon de test kapot die ik net gedaan heb, er staat namelijk dat ik zwanger zou zijn, maar dat is volgens mij niet hoor" .... Het bleef even stil en toen werd er gelachen. Na de vragen over hoe lang ik al misselijk was, wanneer de laatste menstruatie was geweest en wanneer precies die ene keer was dat we dachten 'dat het wel kon zo', was het slim om ondanks de 'kapotte zwangerschapstest' toch maar even meteen langs te komen.

Wat die avond zeker werd was dat ik geen sushi zou eten, maar er wel een mini kloppend hartje op een scherm verscheen. Een hartje van zo'n 5,5 week oud. Daar kon geen berg sushi tegenop! ♥


Photo by @maritlemmensphotography *Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je