{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een baby krijgt teveel calorieën en te weinig beweging

Dat er te weinig bewogen wordt, is al een tijdje bekend. Veel studies richten zich vooral op jongeren en volwassenen, maar ook veel baby's en peuters blijken te weinig lichaamsbeweging te krijgen.

Afbeelding blog 'Een baby krijgt teveel calorieën en te weinig beweging'

Daarnaast blijkt ook hun voeding te veel calorieën te bevatten. Aldus voorzitter van de Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland (AJN) Lucy Smit dinsdag in het Algemeen Dagblad.

De grootste zorgen gaan over het gebruik van bijvoorbeeld maxi-cosi's en wat zij noemt het extra 'kant en klaar papje' voor het slapen gaan. Dit komt doordat ouders zich op dit moment onvoldoende bewust zijn van het feit dat jonge kinderen vrij moeten kunnen bewegen om calorieën te verbranden. Jeugdzorg focust op het bestrijden van obesitas bij jongeren, ook consultatiebureaus moeten zich daar volgens Smit mee bezig houden. Zo kan de stijging "obese baby’s" worden gestabiliseerd.

Smit: "Baby's moeten genoeg tijd in een box of op een boxkleed door kunnen brengen om met hun benen en armen te zwaaien of om te leren rollen." Dat leer je niet wanneer je vastzit in een maxi-cosi, wippertje of zo'n kuipje.

Bronnen: Novum, Algemeen Dagblad en Nu.nl

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je