{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een 2e kindje

Wel of geen 2e kind?

Afbeelding blog 'Een 2e kindje' Achtergrond blur afbeelding

Mijn dochtertje is nu alweer 18 maanden oud en wat is het toch een schatje! Om me heen wordt alweer geruime tijd de vraag gesteld of het niet al tijd wordt voor een 2e. Alsof je daar zelf niks over te vertellen hebt! Je hebt er 1, dus er moet ook maar een 2e komen!

Op zich sta ik wel positief tegen een 2e kindje. Ik weet ook dat ik niet te lang moet wachten. Ik ben tenslotte al 38! Het liefst zou ik gisteren al zwanger zijn van een 2e, maar het financiële deel houdt mij tegen....

Ilse gaat op dit moment 2 dagen in de week naar het kinderdagverblijf. Maandag neem ik een halve dag verlof en donderdag heb ik ouderschapsverlof en vrijdags gaat Ilse naar mijn schoonouders toe. Op dit moment zit mijn vriend werkeloos thuis, maar is de dagen dat hij alleen thuis is druk met solliciteren en het huis op orde houden.

Doordat ik vorig jaar mijn functie neergelegd heb en een "lagere" functie ben gaan doen, ben ik er zo'n €200,- op achteruit gegaan. Ook met mijn ouderschapsverlof scheelt het nu zo'n €200,- per maand. Mijn vriend heeft nu een uitkering. Al met al geen vetpot, maar ik moet wel eerlijk bekennen dat we het totaal niet slecht hebben hoor!

Wanneer we echter een 2e kindje zou krijgen, dan zou deze ook naar het kinderdagverblijf moeten gaan... en dan gaan mijn gedachten ineens volle toeren draaien... Voor Ilse betaal ik nu al ruim €600 per maand. Wanneer we een 2e zouden krijgen en mijn vriend zit dan nog steeds thuis, dan zouden we dus rui €1.200,- kwijt zijn aan het kinderdagverblijf.... En oeff.... dat gaat 'm dan echt niet worden!

Ilse is een schat hoor, maar je moet haar de hele dag in de gaten houden aangezien ze in een periode zit waar ze overal in-, op en aan zit. Mijn vriend heeft dan ook het gevoel dat hij niets kan doen zolang zij wakker is. Wanneer we haar dus een dag minder naar het kinderdagverblijf zouden doen, dan kan hij die ene dag helemaal geen andere dingen doen dan zich met haar bezig houden. En hoe moet dat dan als er nog een kleintje in het spel is?

Ik weet het niet.... Wat ik wel weet is dat dit mij op het moment tegenhoud om aan een 2e kindje te beginnen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je