{{ message.message }}
{{ button.text }}

Duizenden emoties

Dat gevoel dat je zo blij bent dat je geliefde vriendin zwanger is, dat gevoel dat je zo blij bent dat het goed gaat met de zwangerschap, uiteindelijk dat teleurstellende gevoel dat je zelf dit nog niet mag meemaken.

Afbeelding blog 'Duizenden emoties' Achtergrond blur afbeelding

Vanaf jongs af aan is het mij al duidelijk dat ik moeder wilde worden. Het lijkt me heerlijk om voor zo'n mensje te zorgen en iets van jezelf op te laten groeien. 

Op dit moment doen we bijna een jaar ons best om zwanger te raken. Helaas mag het nog niet zo zijn. Om ons heen komen ineens verwachte en onverwachte vrienden met de mededeling dat ze zwanger zijn. Ik ben ontzettend blij voor ze dat het gelukt is, maar daarnaast voel ik telkens zo'n verdriet dat het ons nog niet gegund is. En dat zorgt weer voor enorm veel boosheid, omdat ik vind dat je ook blij moet kunnen zijn voor de zwangerschap van anderen. Ik had nooit gedacht dat het emotioneel zo'n ingewikkeld proces zou zijn.

Hoe zorg je ervoor dat je niet te hard bent voor jezelf, maar ook je vrienden op hun roze wolk niet wilt vermoeien met jou teleurstelling?

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je