{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dubio

Mijn gevoel zegt ongesteld worden, maar nog geen menstruatie begonnen

Afbeelding blog 'Dubio'

Ik tel de uren bijna af. In mijn vorige blog legde ik uit dat het duidelijk was dat ik ongesteld zou worden. Nog steeds zegt mijn gevoel en mijn rationale ik dat ik op.mijn menstruatie wacht.
Normaal eindigt mijn cyclus zodra ik wat spotting heb, dit zet door en elke dag wordt dit iets meer en na drie dagen zogenaamde spotting word ik ongesteld. Afgelopen maandag op 11 dagen na mijn eisprong eerste veeg roze. Toen dit dinsdagochtend ook het geval was dacht ik dus dat het zover was. Dit zou betekenen dat ik op 14e dag ongesteld zou worden. Donderdag dus. Uiterlijk vandaag verwachtte ik wel mijn menstruatie. Maar na die twee vegen is niets doorgezet en nog gekker vandaag niet ongesteld. Maandenlang houd ik alles bij dus kan echt terugkijken en dit is elke ronde het geval.
Vorige ronde had ik op dag 18 mijn eisprong, nu dag 16. Vorige cyclus was 33 dagen en op de 34e dag brak het door. Dit zou nu betekenen op de 32e dag doorbreken. Dat is morgen, maar al een jaar lang heb ik dan al drie dagen ervoor spotting. Nu niets meer sinds die twee vegen.
Mijn ratio blijft zeggem wacht op je menstruatie maar jeetje wat krijg ik een hoop, kriebelt het in mijn buik, wat is de wens toch groot. Het zal toch niet waar zijn. Ik wil me niet blij maken om niets. Mijn cyclus kent utschieters en we zitten met die nieuwe dosis medicatie. Maar ik heb een duidelijk positieve ovulatietest gezien, en met hogere dosis medicatie word in de regel de cyclus korter en niet langer.
Ik durf mijn gevoel niet toe te staan uit angst om nog meer te balen als het toch niet zo is, maar ik hou het bijna niet meer. Morgen testen? Of toch nog echt tot na het weekend wachten... Heerlijk die onzekere tijd van de wachtweken...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je