{{ message.message }}
{{ button.text }}

Domme vragen en leuke opmerkingen

Dit Blog plaatste ik op 25 april 2014, toen ik 2 dagen overtijd ging. Hoe dom of leuk (en herkenbaar?) opmerkingen kunnen zijn.

Afbeelding blog 'Domme vragen en leuke opmerkingen' Achtergrond blur afbeelding

“Domme” en leuke vragen en opmerkingen

Bron: www.gerdioonk.nl Published april 25, 2014 in NL 2014

Niet te geloven hoe vaak je bepaalde opmerkingen en vragen naar je hoofd geslingerd krijgt als je in de laatste weken van je zwangerschap zit of zelfs overtijd gaat (in dit laatste geval heb je nog meer tijd om dit soort opmerkingen aan te horen)! Het varieert van succeswensen met de laatste loodjes tot de opmerking dat je er opgeblazen uit ziet. Van medelijden tot de dooddoener “er is er nog nooit eentje blijven zitten”. Laat ik voorop stellen dat ik weet dat iedere vraag en opmerking goed bedoeld is. En als men niets zou vragen of zeggen was het ook niet goed. Dat klopt. Ik weet dat iedereen mee leeft en gewoon geinteresseerd is, maar je wordt er soms wel wat moe van. Ik zal er eens een paar op een rijtje zetten:

- Goh, loop je er nou nog steeds?!
Euhm… eens even kijken… Ik beweeg me voort op mijn beide benen zo ver mijn voeten me kunnen dragen en voor zover ik weet moet het op lopen lijken wat ik doe. Al zou je het inmiddels ook wel echt waggelen kunnen noemen.. maar het antwoord is dus “ja, ik loop er nog steeds” en hoop dat eigenlijk na de bevalling ook nog wel te blijven doen! Dit is ongeveer net zo iets als de vraag of het regent als je drijfnat ergens binnen komt lopen. ,,Nou nee ik had gewoon zin om eens met mijn kleren aan onder de douche te gaan staan en zo deze kant op te komen. Niet goed?!”

- ,,Geniet nog maar even van dat getrappel in je buik, voor je het weet is het voorbij en ga je het missen.”
Hmmm… dat gaan we nog even zien of ik het echt ga missen dat ze me voor de zoveelste keer tegen dezelfde ribben trapt die ze reeds een paar weken geleden al had gekneusd! Het is heerlijk hoor om te voelen dat er een wezentje, een klein wondertje, in je buik huist en je voelt je eigenlijk nooit alleen want je voelt dat je iemand bij je hebt. Echter is dat na al die maanden wel een keertje mooi geweest en wil ik eindelijk wel eens zien hoe ze er uit ziet en ervaren hoe het is om haar in mijn armen te houden! Ik wil het echte getrappen buiten de buik voelen en zien!

- ,,Alles nog rustig?”
Nou ja, op zich wel, alles behalve die kleine in mijn buik die zich prima lijkt te vermaken. Ik ben niet aan het bevallen als je dat bedoelt met je vraag nu ik hier tegenover je sta… De vliezen zouden technisch gezien natuurlijk ieder moment kunnen breken en de weeen kunnen op ieder moment beginnen… Maar voor alsnog is alles rustig.

- ,,Kun je het nog een beetje volhouden?”
Heb ik een andere keuze dan? Je past je doen en laten aan naar wat je nog kunt en dan kruipen de dagen uiteindelijk echt wel voorbij.

- ,,Er is er nog nooit eentje blijven zitten.”
Nee, dat klopt, maar voor de eerste man was er ook nog nooit iemand op de maan geweest… Het gaat er ook niet om DAT ze er uit komt. Het gaat er om WANNEER ze er uit komt. Dat wachten dat duurt gewoon op een gegeven moment zooooo lang. Je stelt je in op een bepaalde datum of in ieder geval iets dat er in de buurt ligt. Hoe vaak men ook zegt dat de eerste vaak later komt dan de uitgerekende datum, je gaat er toch echt niet van uit en dan moet je je er bij neerleggen dat het nog 2 weken zou kunnen duren.

- ,,Alles wat er nu aankomt moet er straks ook weer af!”
Men heeft het dan over het gewicht neem ik maar aan. Ik vraag me dan toch sterk af wie dat bepaalt. In welk wetboek is er opgenomen dat je de kilo’s die je erbij krijgt door je zwangerschap (al dan niet door teveel eten/snoepen) er na de tijd ook weer af moet trainen? Wie weet voel ik me straks wel veel lekkerder bij die “paar” kilootjes meer of kan het me niet schelen zo lang het geen gezondheidsproblemen oplevert? Misschien moet het maar gewoon goed zijn zoals het wordt als ik gewoon weer ga sporten en weer fatsoenlijk kan bewegen. Geen 2 vrouwenlichamen zijn hetzelfde dus waar komt dan die standaard vandaan??

- ,,Als je maar niet op ..-..-…. (datum) bevalt!”
Ja, dat kan ik nogal lekker sturen! Serieus?! Ik zal mijn benen wel bij elkaar houden en even vragen of ik wat weeen-remmers mag omdat het jou niet geheel lekker uit komt dat onze kleine meid op die datum geboren wordt, goed?

- ,,Je gaat hem toch niet zo in het water verliezen he?!”
Dit werd me gisteren gezegd door een onbekende vrouw toen ik bij het zwembad aan kwam lopen om een paar banen te trekken, gezellig met een vriendin bij te kletsen en even het huis uit te zijn.

Nou, dat zal denk ik niet zo snel gebeuren. Doorgaans gaat er nog wel een proces aan vooraf voor je een kind “verliest” uit je buik. Dingen als weeen en zo misschien wel… Bovendien lig ik hooguit 45 minuten in het diepe bad en ga ik daarna lekker bubbelen, douchen en omkleden en ben ik binnen 2 uur totaal weer thuis. Als ik in die tussentijd mijn kind “verlies” (of ook wel ervan beval, zoals ze het bedoelde), dan gaat dat wel heel rap.

Natuurlijk zijn er ook voldoende leuke opmerkingen en die wil ik jullie dan ook niet onthouden. Kinderen zijn het leukst. Die nemen geen blad voor de mond en stellen de vragen die ze willen stellen en maken zeker de opmerkingen die ze niet laten kunnen.

- ,,Zooooo, jij wordt ook steeds dikker!”
Aldus een jongen van 10 die me de week ervoor nog gezien had, maar dit bij binnenkomst als eerste uit zijn mond liet komen, nog voor hij “hallo” had gezegd. En van een kind van 10 kon ik het dus prima hebben. ,,En dat is maar goed ook” was mijn antwoord toen ik uitgelachen was. :)

- ,,Nog 2 weken!? Dat zou je niet zeggen! Ik zou je overtijd geven!” en 2 gangpaden verder ,,Nog maar 2 weken?! Dat is dan een beschaafd buikje!”
Ja mensen, wat is het nou?! Heb ik nou een buik conform nog twee weken te gaan of juist niet?!

- ,,Sterkte met de bevalling!”
Dat gebeurde me meermalen. Oh jee… is het zo erg?! Hahah! Ik ga er maar vanuit dat men “succes” bedoelt.

- ,,Hallo, ik kom even kijken of de baby er al is.”
Een ex-buurmeisje aan de deur, teleurgesteld toen ze zag dat dat nog niet het geval was.

- ,,Ik heb ook wel genoeg van jouw dikke buik!”
Mijn broertje (bijna 28) die het wachten ook wel zat is en ernstig nieuwsgierig naar zijn nichtje, vandaag op de App.

- ,,Okay, de naam begint niet met een M, niet met een G. Het is een Engelse naam… Staat ie hier tussen?”
Een meisje van 8 terwijl ze haar iPad voor mijn neus houdt met de top 100 Engelse namen! Hoe slim is dat?!

Wie weet komen er nog wel wat opmerkingen bij als ik nog verder overtijd ga, maar dit was wat me zo even is bijgebleven en waar ik nu op kon komen. Iemand nog wat aan te vullen op deze reeks? ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je