Snap
  • Zwanger
  • post

Doe jij mee?

Omdat ik via de medische weg zwanger ben geraakt van onze meiden is dit een vraag die met heel vaak heeft bezig gehouden toen ik zwanger wilde worden.

Wie hebben mij geholpen om het grootste geluk van mijn leven te mogen krijgen?

Ik heb in mijn weg naar mijn prachtige meiden heel veel pregnyl mogen spuiten en op dat moment realiseerde ik me niet eens hoe ze daar aan kwamen. Ik hoor het jullie nu denken......hoe is dat nu mogelijk! Iemand die in de medische wereld loopt voor een zwangerschap weet zeker toch wel waar pregnyl vandaan komt?

Nee dat wist ik pas toen we zover als de IVF gekomen waren!

Het is 2001 als ik met de pil stop en het lijkt nu niet zo ver weg maar als je in de termen van computers denk is het een eeuwigheid geleden en was de kans dat je ergens informatie over kreeg ook heel anders als we dat nu gewend zijn. In 2003 zet ik mijn eerste pregnyl en het enige wat ik daarvan weet op dat moment dat ik deze injectie om 23.00uur in het ziekenhuis moet laten zetten voor dat de IUI gedaan wordt.........nu ano 2013 zet je deze (net als alle andere hormonen) gewoon zelf.

Nu terug naar mijn vraag: Wie doet er mee met Moeders voor Moeders?

Ik heb het bij Megan niet kunnen doen omdat we tot 13wkn in spanning hebben gezeten of het een doorgaande zwangerschap was of niet. Bij Suzannah heb ik vanaf week 5 t/m week 16 mee gedaan en het heeft me een super trots en voldaan gevoel gegeven. De wetenschap dat door mijn hulp een ander ook een kans op een zwangerschap heeft is fenomenaal! Ja fenomenaal dat is het juiste woord om te omschrijven hoe ik het voelde! Ik vond het zo jammer dat het bij Megan niet gelukt was om mee te doen dat ik bij de zwangerschap van Suzannah zo onwijs mijn best gedaan heb.

Hoe voelde jij het?

10 jaar geleden

Ik heb bij mijn zoontje niet mee kunnen doen i.v.m. een bloeding in het begin van de zwangerschap, maar had me toen al voorgenomen om bij een eventueel volgende zwangerschap wel mee te doen. En nu ben ik 15 weken zwanger en doe ik al mee vanaf week 5. Bijna klaar. Ik weet hoe belangrijk het is, want ik ben van mijn zoontje na 1 IVF poging zwanger geraakt. En nu ook weer met 1 IVF poging. En ik weet hoe uitzonderlijk dat is.

10 jaar geleden

ik heb ook mee gedaan, nu 1 x maar ik hoop ooit nog voor een 2e x mee te doen. We zijn na 4 jaar en 3x icsi toch zwanger geraakt, en het is niet allemaal vanzelfsprekend. We zijn ontzettend gelukkig met onze dochter maar zouden het ook geweldig vinden om er nog een broertje of zusje erbij te krijgen voor haar, nu ben ik er niet meer zo mee bezig als bij de 1e x. Ik heb nu wel zoiets van wil het niet lukken dan niet, maar het zou wel fijn zijn. Ik ben erg gelukkig met mijn dochter. Ik vond het ook helemaal geen probleem om die paar weken moeders voor moeders te doen. Wij weten hoe belangrijk het is en ik vind zowieso als je zelf in die molen zit moet je ook voor de moeders die na je komen wat doen.

10 jaar geleden

Ik heb ook meegedaan. Ook omdat ik zo blij was om na 3,5 jaar zwanger te raken via iui. Het is een hele kleine moeite en ik nam zelfs iedere keer een fles mee naar mijn werk. Ik heb het daardoor wel eerder moeten vertellen dat ik zwanger was, maar ik was ook zo blij. Nu vraag ik het ook iedere keer als er iemand in mijn omgeving zwanger is. Vaak zeggen ze ja en als ze nee zeggen met de reden dat het te veel werk is dan blijf ik mij verbazen. Je helpt je medemens ermee. Ik ben heel blij dat er veel mensen zijn die het gelukkig wel doen. Ik heb er een mooie zoon van gekregen. Ik blijf andere eraan helpen herinneren.

10 jaar geleden

Omdat het voor mij ook niet vanzelfsprekend was om zwanger te worden (op het nippertje nog spontaan na half jaar fertiliteitskliniek met allemaal testen en totaal 2,5 jaar proberen), en ik het een en ander wist al over Moeders voor Moeders, was het voor mij vanzelfsprekend dat ik dit ging doen. Ik heb het helaas maar 1x kunnen doen ipv 3 omdat ik bij de bevalling van nummer 1 een bloedtransfusie moest hebben, daarna mag je niet meer meedoen (anders had ik echt alle 3 keer meegedaan!!!)