{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dit hadden we niet zien aankomen

Het vervolg

Afbeelding blog 'Dit hadden we niet zien aankomen'

Het is al even geleden dat mijn eerste blog online was. In de tussentijd is er veel gebeurd. Ik neem jullie verder mee.

We zaten in ronde 2 met clomid en 8 december moest ik weer heen om bloed te prikken. De volgende dag werd ik terug gebeld dat ik weer een eisprong heb gehad. De spannende dagen kwamen weer met de vraag of de menstruatie kwam ja of nee.

Op dag 28 begon mijn buik flink te rommelen, soms weet ik gewoon niet meer welke signalen mijn lichaam afgeeft. Maandag ochtend, dag 30, 14 december was er nog steeds geen menstruatie en ik moet je zeggen normaal was het dan al wel begonnen. Stiekem had ik een test gedaan toen mijn vriend naar zijn werk ging. De spannende minuten volgde en toen ik terug kwam stonden er gewoon 2 streepjes. WOOOOOOW gewoon twee streepjes. De vriendinnen die weten van het proces had ik geappt dat het helaas niet zo was en dat we door gingen naar ronde 3. Zij moeten nog even wachten totdat ze het te horen krijgen.

’s Avonds toen m’n vriend thuis was had ik het hem verteld met een cadeautje met daarin een rompertje, speentjes en de test. Ook hij was super blij! Nu kwam alleen het lastigste ons mond houden de komende tijd, want ik was net 4 weken na de berekening zwanger.

De volgende ochtend toch voor de zekerheid een test gedaan, deze was ook positief. Daarna heb ik het ziekenhuis gebeld om in te lichten dat ik zwanger ben en ze gaf aan dat ik mij mocht aan melden bij de verloskundige bij mij in het dorp. 15 januari hebben we de 1e echo, jeetje wat duurt dat nog lang. Een maand wachten, maar voor je het weet is het zover.

Vanaf zaterdag 19 december werd ik wat verkouden en toen ik zondagochtend wakker werd was ik niet helemaal lekker. Toch maar even een coronatest doen en gelukkig kon ik die ochtend nog. Maandag ochtend de uitlag en helaas bleek ik corona te hebben. Ik voelde mij gelukkig niet heel erg ziek, maar ik wist niet of het de zwangerschap was of dat het klachten waren van corona. Stiekem maakte ik mij toch een beetje zorgen of dit verder geen last had voor de zwangerschap.

De hele kerst hebben wij ik quarantaine moeten zitten, want ook mijn vriend had corona. Net voor oud en nieuw mocht hij eruit. Op wat misselijkheid en opgeblazen gevoel mag ik echt niet klagen qua kwaaltjes.

6 januari heb ik nog een telefonische afspraak met de gynaecoloog gehad. Die wilde even weten hoe het ging met mij en was een afsluitend gesprek. Ik hoef niet meer naar het ziekenhuis, want alles loopt gewoon via de verloskundige. We mochten ineens paar dagen eerder op de echo omdat er iemand was uitgevallen en ze dat plekje vrij wilde houden in geval van nood.

11 januari hadden we dus de echo. Ik moet je zeggen ik was nerveus, gelukkig gingen we meteen een echo maken.

Gelukkig zag alles er goed uit en was ik gerustgesteld. Op naar de 12 weken echo.

Voor nu is de uitgerekende datum 23 augustus 2021. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je