Snap
  • Zwanger
  • post_short

Dilemma's

Al een trotse mama van een dochter en nu beide de wens voor een tweede. Ik ben 37 jaar en probeer zwanger te raken, we willen dit heel graag en toch merken we dat de crisis/maatschappij ons ook raakt. Ik ben ontslagen even geleden en sinds kort weer een baan, zoals bij velen een half jaar contract.....en nu??? Tja een half jaar contract mogen ze drie x verlengen( ben bij de eerste) wat als ze niet verlengen en dan?? Gaan we get. Dan wel redden financieel? ( we kunnen nog wel extra bezuinigen maar dat is ben ik bang niet helemaal voldoende) tuurlijk is de uitzet niet het grootste probleem dat komt goed, kleertjes ed ook!! Bij onze eerste heb ik borstvoeding gegeven wat heeeeel erg goed ging, hier hoop ik bij een tweede ook een beetje op, maar ergens kunnen we mijn " niet echt grote inkomen" toch niet missen.

Wachten met zwanger raken tot ik een vast contract heb? Helaas heb ik aan den lijve ondervonden dat een vast contract geen garantie geeft en daarbij speelt ook mijn leeftijd een rol op het punt van zwanger raken. ( buiten dat we niet weten of het mag lukken) er is wel wat financiële ruimte maar dat willen we echt als een buffer voor bv auto stuk, wasmachine enz. Gebruiken. Kunnen jullie mijn onzekerheid volgen? Een broertje zusje voor onze oudste is me meer waard dan alle luxe!!

10 jaar geleden

Mmmm even een onzekere up date dat had ik beloofd:) Vandaag had ik ongi moeten worden maar niks is minder waar. Mijn buik trekt een beetje, heb al ruim twee weken ontzettende pijnlijke borsten en beetje gek praatje maar he als mede mama's bijna mama's....mijn tepels zijn echt niet fijn aanwezig, tintelen, pijnlijk....ik eet als een dijker, zin in iets, dan pak ik het en geen trek meer in. Geen menstruatie klachten ...normaal paar dagen van te voren hoofdpijn, buikkrampen. Nu niks behalve alle andere kleine dingen. Het ergste is dat ik gewoonweg de hele dag zo wat niet durf te gaan plassen (alsof je het daarmee tegen houd pfff zooooo jezelf voor de gek houden) ik weet het makkelijkste is om gewoon ff een testje te doen,...............maar.................ik durf niet:( Erg he, vind het doodeng om te doen, ben zooooo bang dat mijn lijf me voor de gek houd.... Zo dat moest ik even kwijt, toch maar effe plassen nu..

10 jaar geleden

Dank jullie wel voor alle fijne reacties!! Tja het is ook zo dat de tweede ( mocht het lukken) " goedkoper" is. Klinkt gek zo goedkoper :) wij gaan er voor, ik hou jullie op de hoogte hoe het verloopt, idd met mijn leeftijd ( aaah voel me echt veel jonger) is wachten geen optie. Bedankt voor de reacties, het wakker schudden!!

10 jaar geleden

Ik zou er inderdaad 'gewoon' voor gaan! Veel geluk.

10 jaar geleden

Als jullie gevoel bij beide aangeeft dat het tijd is, waarom dan niet? Je geeft zelf je kindje meer dan je met geld kan doen. Een tweede is lang niet zo duur als de eerste dus waarom niet? Je bent geen 18 meer dus heel lang wachten lijkt me als jullie er echt klaar voor zijn geen goede keuze.. Succes er mee, houd je ons op de hoogte?