{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dilemma! Wel of geen derde kindje???

Wel of geen derde kindje? Blij zijn met twee gezonde kinderen, dat zijn wij zeker. Maar er kriebelt echt iets....

Afbeelding blog 'Dilemma! Wel of geen derde kindje???' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben nu al bijna een half jaar aan het dubben... zullen we het gewoon proberen? Een derde kindje? Moeten we niet gewoon tevreden zijn met wat we hebben? We zijn namelijk al gezegend met twee gezonde kinderen.( 6 en 9 jaar) Helaas is er niemand in mijn directe omgeving bij wie ik dit kwijt kan,dus ik kan er ook niet dagelijks over praten. Ik val steeds over de kosten, we willen uiteindelijk elk kind evenveel geven. Qua eten / boodschappen zal het wel lukken, het gaat meer om het sporten, de kleding, het sparen voor later... We puzzelen nu al met twee kinderen, laat staan met drie kinderen. Hoewel ik wel moet zeggen dat niemand iets te kort komt, beter kan het natuurlijk altijd, maar als het minder zou worden ( qua vakantie's, kleding of cadeautjes) dan zal niemand daar slechter van worden.

Ook hebben we ruimte voor een derde kindje, het word wel passen en meten maar de twee oudsten zouden samen op 1 kamer kunnen, de kamer is er groot genoeg voor.

Manlief ziet toch ook wel wat beren op de weg, hij ziet vooral het gezondheids-aspect als groot risico. Je weet natuurlijk maar nooit, dat is waar. Maar die zekerheid heeft toch eigenlijk niemand?

Toch houd iets mij tegen, maar wat? Misschien zie ik ook wel heel erg tegen de slapeloze nachten op. Vooral nu er al twee kinderen zijn die toch aangekleed moeten worden, op tijd moeten eten en gewoon elke dag naar school moeten. Ik wil er niet helemaal brak bij lopen, ik wil ook gewoon nog volle aandacht hebben voor de andere twee.

Zijn er meer moeders die deze "kriebel" ook hebben? Hoe gaan jullie hier mee om? En als de beslissing al gemaakt is, hoe kwam je tot dit besluit?

Ik hoor het graag!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je