{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dilemma: embryodonatie

Binnenkort wordt de eerste baby via embryodonatie in Nederland geboren. Zelf sta ik op dit moment voor een lastig dilemma over onze mogelijke embryo’s. Ik begin met een nieuw IVF-traject en moet een bewaarovereenkomst tekenen over onze mogelijke embryo’s. Stel dat ik opnieuw zwanger word, en dat cryo’s in de vriezer overblijven, dan hebben we de volgende keuzes:

Afbeelding blog 'Dilemma: embryodonatie'
Binnenkort wordt de eerste baby via embryodonatie in Nederland geboren. Zelf sta ik op dit moment voor een lastig dilemma over onze mogelijke embryo’s. Ik begin met een nieuw IVF-traject en moet een bewaarovereenkomst tekenen over onze mogelijke embryo’s. Stel dat ik opnieuw zwanger word, en dat cryo’s in de vriezer overblijven, dan hebben we de volgende keuzes: - Embryodonatie, de embryo’s kunnen worden gebruikt voor een ander paar met fertiliteitsproblemen. - Het in kweek brengen van embryonale stamcellen voor geneeskundige doeleinden, medisch en biologisch wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. - Het verrichten van volgens de wet toelaatbaar wetenschappelijk onderzoek. - De embryo’s worden vernietigd. We zijn er nog niet over uit. Een embryo vernietigen wil ik niet, het prille leven vernietigen vind ik een nare gedachte. Experimenteren met onze embryo voor wetenschappelijk onderzoek kan belangrijk zijn voor de toekomst, maar toch. Een ander stel met vruchtbaarheidsproblemen onze embryo doneren, is een raar idee. De baby zou 100% genetisch van ons zijn, ook al zit het in een baarmoeder van een andere vrouw, dat voelt niet goed. Maar als ik erover nadenk, wens ik elk kinderloos stel een baby toe en gun ik het echt iedereen. Ik wil altijd graag een ander helpen. Ik ken een paar stellen die uitbehandeld zijn met een onvervulde kinderwens en ik zie (en voel) hun intense verdriet en machteloosheid. Stel dat een ander paar zwanger wordt van onze embryo, dat genetisch gezien onze zoon of dochter is, een broertje of zusje van Felicia, hoeveel geluk kan je een ander stel geven? Als dit hun enige en laatste kans is op een zwangerschap, en ik kan ze daarmee helpen? Met Frank heb ik hier uitgebreid over gesproken. Hij ziet het niet echt zitten dat een ander gezin ‘ons kind’ krijgt. 50% doneren met sperma of eicellen is een ander verhaal, waar we over na kunnen denken. Gezien mijn leeftijd (37 jaar) en onze vruchtbaarheidsproblemen weet ik niet of wij een geschikte ‘leverancier’ zijn. Ik vraag me af hoeveel IVF-stellen kiezen voor de optie van embryodonatie in hun bewaarovereenkomst en hoe groot de vraag hiernaar is. Als je mijn blog hierover leest, wil je me laten weten hoe jij hierover denkt?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je