{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dikker, zwaarder, help!

Het dikker worden.. Sinds afgelopen week begin ik pas echt door te krijgen dat ik een mini in mijn buik heb!

Afbeelding blog 'Dikker, zwaarder, help!' Achtergrond blur afbeelding

Het voelt een beetje raar, ik dacht eerst dat er iets met mijn darmen aan de hand was. Een paar dagen later werd het gevoel steeds duidelijker. Nee, ik had geen honger.. Ik voel de baby en nu echt goed en het wordt alleen maar meer en krachtiger.
In mijn vorige blog schreef ik al dat ik de baby 'goed' voelde, nou dat was echt niks vergeleken wat ik nu voel!
Zo bijzonder! Mijn vriend, ehh..verloofde (hihi) heeft de mini ook al een paar keer gevoeld, ook hij vindt het prachtig.

Elke dag groeit mijn buik, en mijn gewicht.. Waar ik vorige week nog niks was aangekomen ben ik nu 1,5 kg aangekomen. Ach.. het hoort erbij denk ik dan, voor een goed doel. Maar toen voel ik me er niet helemaal lekker bij. Ook lees ik steeds meer verhalen van vrouwen die eerst 68 kg wogen (net als ik) en aan het eind van de zwangerschap wogen ze 100 kg (!). Dat heb je dan wel zelf in hand, denk ik.. Je komt toch niet zomaar en alleen van de baby ruim 30 kg aan, toch? Het is niet dat ik er dagelijks mee bezig ben maar toch vroeg ik het mij af.

En om het over 'het dikker worden' te blijven praten. Afgelopen vrijdag hadden we een bruiloft van vrienden. Natuurlijk een mooi excuus om voor zo'n moment een nieuw, feestelijk jurkje aan te schaffen. Ja, heel leuk allemaal, maar ik pas die leuke jurkjes die ik normaal pas niet! Nou, bijna janken natuurlijk.. Ik chagrijnig en mijn vriend dus ook (door mij). Eenmaal een selectie gemaakt van wijde 'normale' jurkjes, waar ik dan wel in zou passen, had ik er één gevonden. Hij was wit met kanten mouwen en een leuk rugdecolleté(tje). 
Ik kan er achteraf echt zo om lachen, dat ik me nu zo druk kan maken om iets waar ik me normaal echt niet druk om maak, hilarisch! Maar nog wel een vraagje, hebben jullie tips waar het leuk is om te shoppen voor mamakleding? De H&M heb ik wel bezocht en online ASOS, maar verder kan ik wel wat tips gebruiken!

Ik had me voorgenomen om het net zo lang vol te houden op het bruiloftsfeest tot dat Nick (mijn vriend) naar huis zou willen. Ja, hehe.. Dat ging natuurlijk nooit lukken. Om 13.00 uur waren we daar en om 18.00 uur was ik (al?) moe. Uiteindelijk heb ik het volgehouden tot 20.30 uur, zonder gezeur! Mijn vriend zag, gelukkig, dat ik echt moe was. 
Ik blijf het wel lastig vinden om het aan te geven als ik moe ben. Stel ik me niet aan? We vinden het vaak leuk om weg te gaan en wat te doen als we vrij zijn, maar doordat ik vaker moe ben kan dat minder. Nu is dat ook logisch maar toch voel ik me dan een pretbederver en ga gewoon wat doen. Als gevolg dat ik de dag daarna extra moe ben en alleen nog maar op de bank kan liggen. Meer naar mijn lichaam luisteren dus!

Vanavond heb ik de 20 weken echo. Ik ben zo benieuwd en heb superveel zin om onze mini weer te zien! Naast mijn vriend neem ik mijn 2 beste vriendinnetjes mee. Zij hebben de mini alleen op foto gezien en nog niet in het echt! In mijn blog van volgende week laat ik jullie weten hoe het was en meer..

XOXO

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je