{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dikke buik, maar geen kwaaltjes

Wel tranen... Miljoenen...

Afbeelding blog 'Dikke buik, maar geen kwaaltjes' Achtergrond blur afbeelding

De twintig weken grens zijn we gepasseerd... Over de helft. Misschien al ruim, wie zal het zeggen. Het gaat nog steeds bijzonder goed en voorspoedig; ik voel me goed, heb geen kwaaltjes en het aller belangrijkste: de baby doet het fantastisch! Alleen dat gehuil, gejank en gegrien... Om werkelijk alles.... Ik word er zelf soms gewoon verdrietig van hoeveel ik huil....

Het getrappel van onze baby in mijn buik geeft me gelukkig een fantastisch gevoel. Het voelt vertrouwd en tegelijk telkens weer zo bijzonder. En zo krachtig als het nu al is, ben ik benieuwd of deze kleine mijn ribben zal sparen over een paar weken.

Op mijn werk is het drama. De leidinggevende mensen negeren mij volkomen. Ze zeggen niet eens gedag. Ik voel me zo ongewaardeerd, onwelkom en zelfs ongewenst. Er is na het gesprek met mijn leidinggevende en de manager (weken terug) ook niemand meer die gevraagd heeft hoe het met me gaat of hoe het met de zwangerschap verloopt. Gelukkig maken mijn collega's dit ruimschoots goed. Helaas heeft dit alles toch tot gevolg dat ik met harde buiken en zonder iets te eten de dagen op mijn werk doorloop. Ik krijg gewoon weg geen hap door mijn keel op kantoor. Dat ik daar weg moet is duidelijk... Maar hoe ga ik in vredesnaam ergens solliciteren met de boodschap straks met zwangerschapsverlof te gaan...

Het zal denk ik overleven worden tot aan mijn verlof. Ik tel de dagen al af. Elke morgen op mijn werk krijg ik een melding die me laat weten hoeveel werkdagen er nog zijn tot aan mijn verlof. Wanhopig hè... ?!

Hopelijk kom ik ergens die leuke vacature tegen en durf ik de stap tot zwanger solliciteren te maken. Of komt die vacature tegen in de periode vlak na mijn zwangerschap... Want naar deze hel ooit te moeten terugkeren geeft me nu al een gevoel dat ik stik.

Al is er voor die tijd nog wel een andere 'hobbel' te nemen... De bevalling... Want nu al is duidelijk dat niet zonder gezeik lijkt te gaan gebeuren. Tuurlijk is geen enkele bevallingvhetzelfde... Maar ik had het me toch nu al anders voorgesteld. Beetje gevalletje: 'alles wat mis kan gaan zal misgaan' tot nu toe, daarover later meer...

-x-

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je