{{ message.message }}
{{ button.text }}

Die verdomde spiraal

Een half jaar een spiraal gehad wat niet goed voor mijn humeur bleek te zijn

Afbeelding blog 'Die verdomde spiraal'

Omdat ik niet goed tegen de pil kan had ik toen der tijd besloten om een spiraal te laten zetten. Dus bij de gynecoloog een spiraaltje laten plaatsen en wat was dat verschrikkelijk. Ze hadden mij na het plaatsen op een ziekenhuis bed moeten leggen omdat ik niet meer op mijn benen kon staan. 1 week lang bijna niets kunnen doen daarna ging het beter met mijn lichaam. Toen begon ik me heel raar te voelen, mijn lichaam voelde vervelend, werd echt gek van mezelf, had nergens zin meer in en wilde het liefst in bed blijven de hele dag. Dat was helemaal niets voor mij, zelf ben ik altijd heel erg optimistisch en kan me goed over bepaalde dingen heen zetten. Ik mijn grote vriend google geraadpleegd om vanalles op te zoeken (natuurlijk niet de beste manier maar volgens mij doet iedereen het). Toen kwam ik tot de conclusie dat alle symptonen door mijn spiraal moest komen, het was begonnen toen dat ding geplaatst was. Ik naar de huisarts met de mededeling dat zij de spiraal moest verwijderen, ze wilde dit eerst niet doen want ze vond dat ik maar met iemand moest gaan praten en dat het zeker niet door de spiraal kon komen. Gelukkig heeft ze de spiraal toch verwijderd en ze zei nog: pas maar op dat je niet zwanger raakt. Ik meteen, nee hoor dat kan ik nu echt niet gebruiken tijdens mijn studie. Meteen de dag erna voelde ik me stukke beter, ik knapte helemaal op en voelde weer helemaal mezelf. Mijn vriend en ik natuurlijk oppassen en netjes condooms gebruiken, ik wilde pas weer aan de pil als ik ongesteld was geworden. 

Maar toen op een avond hadden we allebei te veel gedronken tijdens het stappen en toen zijn we waarschijnlijk iets vergeten. Uiteindelijk werd ik maar niet ongesteld en heb een hele goedkope test gekocht, 's avonds de test gedaan en hij was positief! Natuurlijk geloofde ik het niet want had niet in de gaten dat we het die avond niet veilig hadden gedaan. 'S avonds meteen aan vriendlief verteld en hij geloofde het ook niet. Een paar dagen later weer een test gedaan, een hele dure en die was meteen heel erg duidelijk positief. Dus samen naar de huisarts en ons verhaal verteld en hij heeft ons doorgestuurd naar de verloskundige. 

We waren er meteen over uit dat we dit kind op de wereld gaan zetten en er voor gaan. Maar hoe moest het nu verder, ik had een appartementje heel klein met maar 1 slaapkamer en hij woonde nog op kamers. Uiteindelijk een leuk betaalbaar huisje gevonden gelukkig. Waar ik van baalde was mijn studie, maar besloten om niet te beginnen in september en een jaar te gaan werken zodat ik een jaar later weer de studie zou kunnen oppakken. Gelukkig is baby en studie nog goed te combineren.

Nadat ik gestopt ben met borstvoeding weer aan de pil gegaan, dit 2 maanden volgehouden. Nu alweer een tijdje geen pil en dat bevalt prima. Volgens mij kan mijn lichaam niet goed tegen de hormonen, daardoor wordt ik echt onuitstaanbaar en zit mezelf steeds in de weg en heb geen energie meer. Zonder pil voel ik me heel goed en heb het gevoel dat ik de hele wereld aan kan. Deze keer letten vriend en ik natuurlijk wel op en gaan er eerst voor zorgen dat we onze opleidingen afronden.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je