Snap
  • Zwanger
  • post

Die positieve zwangerschapstest

Een positieve zwangerschapstest vergeet je nooit meer. Hoe ging dat bij jou?

Nadat je samen hebt besloten om de pil in de prullenbak te gooien breekt er een spannende periode aan. Bij sommigen is het in één keer raak, anderen doen er jaren over. Wat dat betreft is het hartstikke oneerlijk verdeeld. Maar hoe je situatie ook is, die positieve zwangerschapstest vergeet je echt nooit meer. Ik niet tenminste.

Vooral bij de eerste liep die test nogal anders dan anders. Omdat mijn menstruatie uitbleef, besloten we op die vrijdagavond ( of was het toch zaterdag? ) te testen. Helaas: een negatieve test verdween ietwat triest in de prullenbak van onze slaapkamer. Daarna gingen we over tot de orde van de dag en keken we naar een aflevering van Idols. Let wel: die aflevering waarin Henk-Jan Smits Rafaella uitvoerig de les ging lezen omdat ze ongepland zwanger was geraakt. ( weten jullie het nog?)

Tussendoor ging ik even naar onze slaapkamer en keek ik in de prullenbak ( waar eerst die pil in had gelegen en nu die trieste zwangerschapstest ) en wat denk je? Zag ik daar nou een piepklein vaag streepje??Per sms nam ik alleen een vriendin in vertrouwen die op dat moment zwanger was. Het antwoord stond glashelder op mijn schermpje:''Een vaag streepje is ook zwanger'. Stiekem waren we toen toch wel hoopvol, maar echt blij zijn was nog niet aan de orde.

Die dagen daarna heb ik de halve drogist leeg gekocht en alle testen gaven toch echt een eenduidig antwoord:'ZWANGER!'Een maand of 8 later werd onze oudste dochter geboren.

Ruim anderhalf jaar later deed de drogist weer goede zaken. Deze keer kocht ik ook Ovulatietesten, omdat mijn cyclus wel heel erg in de war leek. Zwangerschapstesten waren negatief, maar ik voelde me anders. Ik werd wel ongesteld, maar veel korter en minder. Uit die Ovulatietest bleek telkens dat ik continu vruchtbaar was. Omdat zoiets onmogelijk is, mailde ik de fabrikant van die test, waarop ik al snel een antwoord kreeg. De medewerker opperde de mogelijkheid van een zwangerschap.Die dinsdagavond was ik even alleen thuis en besloot ik meteen na het lezen van de mail om toch maar weer een test te doen. Het zou toch wel negatief zijn, net als al die andere testen van de afgelopen dagen. Tot mijn grote verbazing was deze test dus wel positief!!!!!Toen vriendlief met 'toekomstige grote zus' thuiskwam van het kinderdagverblijf, schreeuwde ik het dan ook uit van blijdschap. Vriendlief was even verbaasd, maar vooral heel blij. 8 maanden later was onze jongste meisje er...

10 jaar geleden

mijn eerste positieve test, ik herinner 'm me nog goed.. afgelopen oudjaarsdag, dus 2013.. ik was net wakker en plots kwam het in me op om een test te doen.. mijn vriend en ik waren al ruim een jaar bezig om zwanger te worden, maar telkens weer teleurstelling.. tot die bewuste oudjaarsdag.. ik plaste in een potje, doopte de test erin en ik heb de test weggelegd, ben gaan koffiezetten.. onder het koffiezetten werpte ik een vage blik naar de test en waar we al lang van droomden werd ineens werkelijkheid... ZWANGER!! mijn vriend lag nog boven in bed en ik had beloofd nog even naar boven te komen.. eenmaal boven wist ik niet hoe me te gedragen, wat ik moest zeggen of... tsja, ik wist het van blijdschap even niet meer.. de test had ik bij me, en toen ik deze aan vriendlief liet zien, vroeg ie doodleuk; is dat een ovulatietest?? ik rolde bijna uit bed van het lachen en heb toch maar even duidelijk gezegd dat dit een positieve zwangerschapstest was... in de daarop volgende week heb ik elke dag een (soms wel twee) test(en) gedaan, om mezelf te overtuigen want ik durfde niet te geloven dat ik eindelijk zwanger was... nu, 10 weken later, begin ik het pas echt te geloven, en hebben we vanavond onze tweede echo <3 we hebben er zin in!

10 jaar geleden

Wat een moment hè zo'n test en wat een geld zullen ze er op verdienen!

10 jaar geleden

Wauw! Wat geweldig. Helemaal als je eigenlijk een traject in zou gaan..

10 jaar geleden

Bij de eerste hsg onderzoek gehad en we zouden het iui traject ingaan, dus medicatie gehaald. En maar wachten op mijn menstruatie, de dag voor in ong moest worden voelde ik me anders en heb ik mijn man weggestuurd om even iets te halen en heb ik snel de test gedaan. en ja hoor zwanger! toen mijn man thuis kwam stond ik te huilen van geluk toen ik hem de test liet zien. Bij de jongste test gehaald om het uit te sluiten, ik was aan de pil dus zou toch wel niet zo zijn. Dus test gehaald even de oudste verzorgd snel test gedaan, en schrok ervan dat hij positief was. Snel daarna een sms gestuurd naar mijn man met papa je wordt weer papa.