{{ message.message }}
{{ button.text }}

Die positieve zwangerschapstest

Een positieve zwangerschapstest vergeet je nooit meer. Hoe ging dat bij jou?

Afbeelding blog 'Die positieve zwangerschapstest'

Nadat je samen hebt besloten om de pil in de prullenbak te gooien breekt er een spannende periode aan. Bij sommigen is het in één keer raak, anderen doen er jaren over. Wat dat betreft is het hartstikke oneerlijk verdeeld. Maar hoe je situatie ook is, die positieve zwangerschapstest vergeet je echt nooit meer. Ik niet tenminste.

Vooral bij de eerste liep die test nogal anders dan anders. Omdat mijn menstruatie uitbleef, besloten we op die vrijdagavond ( of was het toch zaterdag? ) te testen. Helaas: een negatieve test verdween ietwat triest in de prullenbak van onze slaapkamer. Daarna gingen we over tot de orde van de dag en keken we naar een aflevering van Idols. Let wel: die aflevering waarin Henk-Jan Smits Rafaella uitvoerig de les ging lezen omdat ze ongepland zwanger was geraakt. ( weten jullie het nog?)

Tussendoor ging ik even naar onze slaapkamer en keek ik in de prullenbak ( waar eerst die pil in had gelegen en nu die trieste zwangerschapstest ) en wat denk je? Zag ik daar nou een piepklein vaag streepje??Per sms nam ik alleen een vriendin in vertrouwen die op dat moment zwanger was. Het antwoord stond glashelder op mijn schermpje:''Een vaag streepje is ook zwanger'. Stiekem waren we toen toch wel hoopvol, maar echt blij zijn was nog niet aan de orde.

Die dagen daarna heb ik de halve drogist leeg gekocht en alle testen gaven toch echt een eenduidig antwoord:'ZWANGER!'Een maand of 8 later werd onze oudste dochter geboren.

Ruim anderhalf jaar later deed de drogist weer goede zaken. Deze keer kocht ik ook Ovulatietesten, omdat mijn cyclus wel heel erg in de war leek. Zwangerschapstesten waren negatief, maar ik voelde me anders. Ik werd wel ongesteld, maar veel korter en minder. Uit die Ovulatietest bleek telkens dat ik continu vruchtbaar was. Omdat zoiets onmogelijk is, mailde ik de fabrikant van die test, waarop ik al snel een antwoord kreeg. De medewerker opperde de mogelijkheid van een zwangerschap.Die dinsdagavond was ik even alleen thuis en besloot ik meteen na het lezen van de mail om toch maar weer een test te doen. Het zou toch wel negatief zijn, net als al die andere testen van de afgelopen dagen. Tot mijn grote verbazing was deze test dus wel positief!!!!!Toen vriendlief met 'toekomstige grote zus' thuiskwam van het kinderdagverblijf, schreeuwde ik het dan ook uit van blijdschap. Vriendlief was even verbaasd, maar vooral heel blij. 8 maanden later was onze jongste meisje er...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je