Snap
  • Zwanger

Die laatste dagen/uren/minuten

Eindelijk is het bijna zover. Je gaat de 40ste week in, en telt af... Maar eigenlijk weet je niet naar welke datum je mag aftellen...

Het is bijna zover... De 40ste week is gestart, met als bevallingsdatum 10/10/2014. Maar eigenlijk zegt die datum weinig, want het kan elk moment gebeuren. Vriendinnen rondom mij met dezelfde uitgerekende bevallingsperiode posten foto's van hun kersverse spruit, terwijl mijn geduld op de proef gesteld wordt. 

Het is dubbel, enerzijds ben ik blij dat het eindelijk zover is. Ik ben vooral benieuwd hoe je eruit zal zien, hoe het zal voelen om mama te zijn, welke kleertjes je het best zullen passen,... Anderzijds is het het einde van de veilige periode waarbij ik je altijd bij mij had, beschermd en geborgen. Ik voel je nu nog bewegen in mijn buik, en weet dat je daar goed zit. Wanneer je geboren wordt, zal ik niet elke seconde bij je kunnen zijn, en zal ik je beetje bij beetje moeten leren loslaten. 

Maar we zijn er klaar voor, lieve schat. Beslis jij maar wanneer jij er ook klaar voor bent, en dan gaan we er samen voor! 

9 jaar geleden

Lang leve het moederschap waarin je het dubbele gevoel, zoals je dat overigens prachtig omschrijft, veelvuldig zult ervaren ;-) Vertrouw op jezelf en je kindje en dan komt het helemaal goed! Nog heel eventjes, ik wens je alle geluk met elkaar!