{{ message.message }}
{{ button.text }}

Die ervaring check ik van mijn lijstje af!

Gisteren, zondag 6 november was DE dag. Het was de dag van de punctie.

Afbeelding blog 'Die ervaring check ik van mijn lijstje af!' Achtergrond blur afbeelding

Zaterdag was ik al heel erg zenuwachtig.  Ik wist niet goed hoe ik ermee om moest aan dat de dag daarna de punctie er aan zat te komen. We hebben ons hondje Mana naar mijn schoonouders gebracht en zijn smiddags  aar de verjaardag van mijn zus geweest.  

Naarmate de avond naderde en vorderde werd ik zenuwachtiger en zenuwachtiger. Ik werd rond etenstijd erg misselijk maar heb toch maar iets gegeten. Rond half 9 zijn we naar huis gegaan en ook maar lekker in bed gekropen. Ik heb de Oxazepam die ik van het ziekenhuis kreeg toch maar genomen en heb heerlijk geslapen. 

Smorgens begon het natuurlijk weer van voor af aan. Heb me moeten dwingen wat te eten en hebben samen nog even een spelletje gespeeld voor we naar het ziekenhuis reden. Onderweg was het een mengelmoes van praten en teruggetrokken zijn. En Geert had ditzelfde gevoel dus je kunt dat makkelijk van elkaar accepteren. 

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen mocht ik meteen nog een oxazepam innemen aangezien ik meteen stress had omdat er ni and aan de balie zat. Geert moest natuurlijk wel zijn zaadjes nog inleveren. 

We hebben allebei nog iets te drinken gepakt en Geert heeft ondertussen zijn taak uitgevoerd. 2 duimen omhoog. Mooi dat is dus gelukt.  En ik was alweer 2x naar de wc geweest. 

Ik zag al een paar keer een vrouwtje uit de punctie kamer komen. En ze loopt me voorbij. Als ze terug komt zegt ze: ja kom maar hoor! Je zit me zo hoopvol aan te kijken. Haha. Ik had zelf geen idee. Ik zucht een keer diep en we lopen met haar mee. 

Als alle gegevens zijn gecontroleerd en het ook duidelijk is dat als er iets in te vriezen valt we dat ook willen mag ik me uitkleden en goed uitplassen. Ik ga daarna in de stoel zitten en krijg een infuus met Morfine. Ik heb een mooie rustige hartslag zegt ze. Ik grap naar haar dat ik gewoon chill ben en lachend zet ze de.stoel omhoog. 

De vrouw legt me uit dat ik dalijk eerst de morfine ingespoten krijg, als ik draaierig wordt, een beetje licht in m'n hoofd dan moet ik het zeggen  ze telt dan tot 3. Bij 1 en 2 moet ik inademen en bij 3 stevig uit. Oké prima. Ze spuit de morfine in en ik denk nog... als ik dat maar voel dan. En ineens hoppa! Aha ja dat is het gevoel. Ik zeg het haar en ze vraagt of ik er klaar voor ben.  JA. 1... 2.... 3.... oh is dat alles? Vraag ik? Ik voelde dat niet zeg ik. Nu at is mooi zegt ze. En ze gaat aanprikken.  Ik kijk mee op het scherm. Wat mooi! Alleen de laatste rechts werkt niet mee. Ze krijgt het niet aangeprikt. Oei dat voel ik wel! Uiteindelijk gaat ze toch naar links. Hopelijk morfine, 1... 2... 3.... prik! Dat was iets gevoeliger maar als het echo apparaat alleen al in de buurt is links doet het zeer. En het aanprikken voel ik dit keer ook. Het doet niet veel pijn maar is eerder vervelend. 

Oké helemaal klaar zegt ze. Ja mag rustig recht opkomen en dan mag je je aankleden. Je hebt een beetje bloedverlies, dat is normaal. Doe maar een maandverband in en dan mag je naar de uitrustkamer. 

Ik moet ondertussen alweer plassen en kleed me aan. Hmm oké ja dit voel ik wel. Ik loop achter haar aan naar de uitrustkamer en ik ga op een bed liggen. Geert gaat even koffie en thee halen en komt dan terug. Ondertussen app ik de familie en vrienden die zo veel gesteund hebben de afgelopen tijd. Als geert terug komt en ik recht op ga zitten merk ik dat ik dat beter niet kan doen! Dus ga maar weer liggen. 

Even later komen ze ons vertellen dat het zaad goed is voor ICSI en er 7 eitjes gevonden zijn. Nou oké heel veel succes! 

Na een uurtje komt de vrouw die de punctie deed nog even vertellen dat ze er 7 gaan bevruchten en we dinsdag horen hoe of wat. En hopelijk woensdag een terugplaatsing krijgen! En dan mogen we naar huis. 

Ik heb wel veel pijn gehad gisteren. En ook nu voelt het zeker niet lekker. Met niezen en hoesten. En een beetje spierpijn in mijn benen maar dat is niet gek. 

Nu gaan we ons best doen niet gek te worden En door te draaien. En dan vertel ik dinsdag of woensdag meer!! Tot dan!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je