{{ message.message }}
{{ button.text }}

Die ene datum..

En dan ben je ineens die dag voorbij.

Afbeelding blog 'Die ene datum..' Achtergrond blur afbeelding

"Wanneer is je uitgerekende datum?" 

Een standaard vraag bij verloskundige en ziekenhuisbezoeken. Wanneer ben je 40 weken, naar welke dag ben je aan het aftellen?

Voor mij is dat vandaag. 15 augustus. De dag. Natuurlijk rommelt het al dagen en vragen mensen al bijna weken aan me wanneer ik ga bevallen. Lieve mensen, ik heb geen idee. 

Bij mijn eerste zwangerschap werd ik ingeleid. Bijna een baby op bestelling. 19 maart (37.6) ging ik het ziekenhuis in en 20 maart was Beau daar. Heel makkelijk. Bijna te plannen. Op dit moment voel ik me een klein tijdbommetje..

Tik-tak

Ken je dat spel van vroeger nog? Wij speelden er vroeger op de camping mee. In een grote groep, stonden wij op een grasveld over te gooien met een soort kookwekker waar je een waterballon in kon doen en als het tijd was, werd de ballon lek geprikt en werd degene die hem in z'n handen had, helemaal nat. Op dit moment voel ik me als die waterballon. 

"oh wow" 

Ook vandaag was ik weer even te vinden in onze lunchroom BLT op de Fred in Den Haag. Omdat ik het heel erg leuk vind om er te zijn en omdat het fijne afleiding is. "oh wow" zegt een dame aan een tafel die vraagt wanneer ik uitgerekend ben. Ik antwoord vol trots "vandaag! Maar maakt u zich geen zorgen, ik laat het heus niet allemaal lopen." Terwijl ik snel een schietgebedje doe, in de hoop dat het echt waar is. 

Wachten duurt lang

Het wachten wordt bij mij echt een ding. Bij de voorweeën een paar dagen eerder, was ik ervan overtuigd dat het begonnen was. Zenuwachtig ben ik maar weer eens gaan plassen en toen ik weer in bed was gaan liggen om het te timen, ben ik weer in slaap gevallen en werd ik zonder baby wakker. Het waren dus duidelijk geen weeën. 

Nieuwsgierig

Niet alleen is dit een stuk heftiger, zo zwanger zijn met een dreumes die rondloopt en een nieuwe lunchroom die we geopend hebben en merk ik dat ook behoorlijk fysiek. Alleen naast mijn harde buiken en pijnlijke heupen, ben ik gewoon ook heel erg nieuwsgierig. 

15 augustus, 40 weken.. Maar je weet het niet.. De dag is nog niet voorbij...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je