Snap
  • Zwanger

Deze cyclus beginnen we

Eerder schreef ik dat we besloten hebben om voor het eerste kindje te gaan. Vanaf deze maand gaan we echt beginnen!

Het is nu ongeveer 1,5 maand geleden dat we besloten om voor ons eerste kindje te gaan. Het is voor mij heel belangrijk om te zorgen dat mijn lichaam zo gezond mogelijk is, omdat ik wil dat ons kindje in gelijk een goede omgeving terecht komt. Ik hoef gelukkig niet te ontpillen, want ik ben al een aantal jaar niet meer aan de pil. Ook slik ik nu ongeveer een maand foliumzuur. Alcohol drink ik niet meer sinds het begin van mijn laatste menstruatie. 

Over menstruatie gesproken: 8 september begon mijn cyclus. Mijn moeder geeft al jaren het advies: "Je eerste menstruatiedag plus 14 dagen en let op cervixslijm!" Bij haar heeft dit gewerkt, want ze was bij haar drie dochters met de eerste keer proberen gelijk zwanger. Ik hoop dat ik die genen ook heb.

Ik gebruik ook een online ovulatietest om te weten wanneer mijn ovulatie waarschijnlijk zal plaatsvinden. Mijn ovulatie is dus bijna! Deze week gaan we vrijen/seksen/klussen/whateveryounameit, oftewel baby's maken!

Ik houd jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en als jullie nog tips hebben: let me know.

7 jaar geleden

Je kan ook gewoon ovulatietesten kopen en elke ochtend/middag eens testen, dan weet je het zeker. Hoewel bij mij hier niets van aan was, testen gaven het niet aan en de regel die jouw moeder stelt geldt ook niet bij mij :P Met een +-40 dagen cyclus zijn mijn topdagen blijkbaar 8-9-10 en dit weet ik enkel omdat ik voor de 3de maal op 1 van deze dagen ben zwanger geworden. Alvast veel succes (en vooral plezier ;)!