{{ message.message }}
{{ button.text }}

De zwangerschapstest (deel 2)

We staan in de badkamer en kijken beide naar de 'uitslag' van de zwangerschapstest.

Afbeelding blog 'De zwangerschapstest (deel 2)'

Mijn vriend en ik lopen de badkamer in. De zwangerschapstest ligt op het badmeubel. Ik pak de test en lees de 'uitslag' voor. De letters geven het heel duidelijk aan: niet zwanger. Ik voel de tranen opkomen van de teleurstelling. Mijn vriend blijft erg kalm, wat ik niet begrijp. Voelt hij niet de teleurstelling die ik voel? Hij wil het toch ook zo graag? Ik vraag het hem. 'Natuurlijk vind ik het ook jammer, lieverd! Ik hoopte net zoals jij dat je zwanger zou zijn. Alleen blijf ik er rustiger onder dan jij. Ik wil hartstikke graag een kindje met jou. Geef het nog wat tijd, we zijn nog maar zo kort bezig.' En daar moet ik hem ook weer gelijk in geven. Ergens, heel diep van binnen, wist ik ook wel dat de kans klein zou zijn. Na het stoppen van de pil kan het even duren voordat de cyclus op gang komt. Dat is heel normaal, zeker na bijna 10 jaar pilgebruik. 

Langzaam voel ik de spanning weg glijden. De onzekerheid is weg en ik weet nu waar ik aan toe ben. De test leg ik aan de kant. Ik wil er even niet naar kijken. Het is nu wachten tot ik weer ongesteld word. Diep van binnen hoop ik dat het niet te lang gaat duren, zodat we de volgende poging kunnen wagen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je